Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Primátor: Prostitutky ve výlohách? Hlavně ať chodí na prohlídky!

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
18. května 2012
13:04

Pražanům se novinka erotického klubu v ulici Ve Smečkách vůbec nelíbí. S lehkými děvami, které se kroutí před kolemjdoucími jen za tenkými výlohami, však město příliš dělat nemůže. A primátor Svoboda tvrdí: Důležitější, než regulace prostituce, jsou stejně zdravotní prohlídky.

Z hambince v pražské ulici Ve Smečkách se na kolemjdoucí smějí prostitutky. Co na tom, že jdou lidé třeba zrovna do nedalekého divadla. I takhle může vypadat výlet za kulturou v centru hlavního města.

Praha však zatím nemá jasno, co udělat s rozrůstající se uličkou lásky. Zákony její zřízení nezakazují, a tak se ve výlohách i nadále mohou natřásat dívky lehkých mravů a lákat potenciální zákazníky rovnou z ulice. 

Na pražském magistrátu však alespoň vznikla pracovní skupina, která připravuje návrh zákona na regulaci prostituce. Předloží ho zastupitelům nejspíš na podzim. Primátor hlavního města Bohuslav Svoboda (ODS) však jako by rovnou podkopával její smysl. Podle něj je jakékoliv regulování prostituce složité.

Primátor: Důležitější jsou zdravotní prohlídky

Primátor je ostatně původním povoláním porodník a zasazuje se spíš o to, aby prostitutky chodily na pravidelné zdravotní prohlídky. "Samotný pojem prostituce je nejasný, proto by byla její regulace složitá. Zároveň by to znamenalo, že ji legalizujeme. Jsem skeptický k tomu, jak bychom to chtěli udělat," sdělil primátor. "Je potřeba vnímat i to, že (prostitutky) mají svá práva, regulace by je neměla poškozovat."

Řada dívek a žen se podle něj živí prostitucí, aniž by chtěla, aby o tom jejich okolí vědělo. Jenže při regulaci by je bylo možné vyhledat v soupisech těch, kterým byla tato živnost úředně povolena. A tak by bylo těžké tento fakt utajit.

Regulace prostituce - ano, či ne? Hovoří pro ní i to, že jen na území městské části Praha 1 je asi 16 veřejných domů a další asi dvě desítky menších podniků, ve kterých se nabízejí erotické služby. Provozovatelé prý ale tvrdí, že nabízejí pouze erotické vystoupení a podobně. Kromě toho fungují i privátní služby v soukromí.

cat99 ( 18. května 2012 17:23 )

Začala předvolební kampaň strany LIDEM.....

abvydavatelstvi ( 18. května 2012 17:22 )

 Lide uz dve desitky let chodi volit ruzne politicke strany a obecni zastupitelstvi ..... pritom si vubec neuvedomuji ze nevladne zadna politicka strana ani UNIE ale svet ovladaji penize a sex. Na prostituci se diva jako na neco spinaveho, pritom mnoho zen se tajne prostituci zivi a devadesat procent muzu prostitutky navstevuje ..... aniz by o tom partneri vedeli.

arcaben ( 18. května 2012 16:53 )

bla,bla,bla...Pražští kucí rvou na sever tlupy ci.ká.nů a nepřizpůsobivých gaunerů,tak kucí ze severu posílají do Pha houfy šla.pek=tomu se říká obchod!!A voliči nemůžou remcat,že politici NIC NEDĚLAJÍ!!A o to především jde-odvádět pozornost od PODSTATNÝCH VĚCÍ!!!

arcaben ( 18. května 2012 16:50 )

...za to,aby nám řekl,že-by bylo dobré,kdyby holky chodily na prohlídky....

arcaben ( 18. května 2012 16:47 )

Jasně pane primátore,přeci nedopustíme,aby jste chytil nějakou big-beatovou kapelu,že?!!

Zobrazit celou diskusi