Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zlatovláska Vaneska (†3) se utopila v odpadní šachtě: Kdo může za její smrt?

Malé Vanesce se stal osudným nepřikrytý kanál. Kdo je zodpovědný za její smrt?
Malé Vanesce se stal osudným nepřikrytý kanál. Kdo je zodpovědný za její smrt?  (Autor: Nový Čas)
Autor: INT, lm - 
12. května 2012
20:20

Případ Vanesky (†3), která se utopila poté, co spadla do kanálu, který nebyl chráněn poklopem, pokračuje. Nebezpečí, které se dívence stalo osudným totiž hrozí kvůli zlodějům každému. Ve slovenské Nitře se takových nepřikrytých kanálů vyskytuje více.

  K hrozné tragédii došlo ve čtvrtek v půl desáté večer v nitranské městské části Dolné Krškany. Děvčátku se stala osudnou procházka po hrázi se strýcem a bratrancem.

Vaneska se při procházce zničehonic propadla pod zem a i přesto, že strýc ihned přispěchal na pomoc, nemohl toho moc dělat. Snažil se ji zachránit, ale silný proud holčičku unesl do pětset metrů vzdálené čističky odpadových vod. Až tam ji našli přivolaní záchranáři, kteří se ji snažili půl hodiny oživit. Vaneska zemřela při převozu do nemocnice.

Rodina je incidentem zdrcená a nedokáže o tragédii mluvit, zvláště rodiče to těžce nesou. "Byla jejich vytouženým děťátkem, velmi chytrá, veselá a hravá. Narodila se asi 12 let po první dcerce. Velmi ji milovali, byla jejich sluníčkem. Měla krásné blonďaté vlásky. Je to strašná tragédie," objasňuje se slzami v očích sousedka.

"Okolnosti tragické události prošetřujeme jako přečin usmrcení. Kdo za tragédii ponese zodpovědnost, je předmětem vyšetřování," uzavřela nitranská krajská policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Mohou za tragédii technické služby?

"O chybějícím poklopu kanalizační šachty jsme nevěděli, protože nám jeho krádež nikdo nehlásil. V rámci pravidelné údržby kanalizace je pravidelně kontrolujeme a chybějící doplňujeme, ale velmi často se stává, že poklopy ukradnou jen pár hodin po jejich opětovném doplnění," uvedl odpovědný pracovník Západoslovenské vodárenské společnosti.


 

kacota ( 14. května 2012 16:26 )

Nemá význam to ďalej rozvádzať..Ja viem prečo som to napísala.Maj pekný večer..

abyss ( 14. května 2012 14:18 )

Jsem ráda, že jsme si to s tím časem vysvětlily, ale nechápu tvojí averzi vůči e.44. Pokud jde o něco dlouhodobého mezi váma dvěma, nepřipadá mi rozumné to sem tahat. O xenofobii u ní jde těžko, na nedávné diskuzi se slováků dost zastávala a co se týká těch komentářů, které rozhodně nejsou její, které sem z různých slovenských diskuzí, nejen z Nového času, jenom česky přepsala, tak takových a ještě horších jsem tam i já četla spoustu. Takže kritika našich diskuzí od jakéhokoli slováka mi také připadá pokrytecká a povrchní. Chtělo by to nejdříve si zamétst před vlastním prahem.

kacota ( 14. května 2012 12:38 )

Abbys, dole nejde reagovat - Uznávam teda, že nepresné údaje sa dajú nájsť, vo všeobecnosti sa ale v médiách - aj TV a pod. uvádzal čas o pol ôsmej, preto tá otázka bola kde vzal Blesk pol desiatej. Z Nového času sa veľmi vychádzať nedá, z ich diskusií už vôbec, tie rasistické narážky blbcov napriek tomu že dievča bolo blonďavé sú samozrejmosťou .. Slová e.44 a jej dlhodobé agresívne komentovanie (z ktorého obviňuje ale všetkých okolo) typu že majú Slováci zalézt do díry nestojí ani za reč Je mi jedno aj čo mi tu teraz nachrlí

e.44 ( 14. května 2012 12:21 )

abyss, taky koukám jak z jara. Koukám teda tady, dole s nedá reagovat. Hele nezmizely ti ty odkazy dokonce tři? Já to tu v noci pročítala a v jednom nebyl přesnej časovej údaj, bylo tam "pozdě večer". A taky pod těma článkama, co k nim chyběj odkazy, byly ty nejhnusnější diskuse. Třeba že tím cou*ráním po nocích ji připravovali na budoucí povolání cou*ry, nebo že to stejně byla morgoška, tak žádná škoda, udělaj si jinou a ten poklop prej stejně prochlastal její fotr se strýcem. Nebo "dobrej" byl ten příspěvek zhruba tohohle znění: Škoda jí, nedožila se ani prvního sexu. Chybělo jí k tomu pouhých 10 let. Doufám, že detailně popíšete její pohřeb. Moc se na to těšíme. Mezi ty slušnější příspěvky patřil třeba tenhle: To si jí spletli se psem, že jí pustili vyvenčit večer takhle navolno? Takže Slováci ať zalezou do díry a nenavážej se tu do nás, že píšeme sprostý příspěvky. Škoda, že se tam nemůžu vrátit přes historii a dát sem ty tvoje odkazy. V neděli vždycky čistím počítač do čista....

abyss ( 14. května 2012 11:25 )

Teď na to koukám jak z jara. Do rána mi tady zmizel první příspěvek, kde byly odkazy na články, kde v jednom byl čas dokonce 18:30 a v druhém zase 20:30, takže moje poznámka dávala smysl. Ale znova už to hledat nemám čas. Ovšem jestli chceš být skutečně objektivní, máš možnost si to najít sama. Uznávám, že to torzo mých příspěvků, co tady zůstalo, působí hloupě

Zobrazit celou diskusi