Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bránil svůj dům před zloději: Vrtulník odvezl jednoho se šípem v hlavě

Muž zasažený šípem na cestě do nemocnice
 (Autor: Záchranná služba Moravskoslezského kraje)
Autor: ČTK, lm - 
26. dubna 2012
22:10

Na jeho dům si políčili zloději a tak se majitel z Karvinska rozhodl jednat - vzal do ruky kuš a nájezd lapků odrazil. Ke smůle jednoho z nich mířil tak přesně, že jeden ze šípů namířil přímo do hlavy zlodějíčka, kterého v kritickém stavu převezl vrtulník do nemocnice.

Kriminalisté řeší případ devětatřicetiletého muže z Chotěbuzi na Karvinsku, který byl zasažen do hlavy šípem z kuše a je v kritickém stavu. "Pán, který vystřelil, a dva svědci jsou momentálně u výslechu," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Jenže podle informací Práva nejspíš jen střelec bránil svůj majetek. Trojice mužů se prý chystala vykrást dům, který zvenku vypadal jako neobydlený. Ale přepočítali se a majitel se rozhodl svůj majetek bránit stůj, co stůj. V ruce přitom třímal kuši.

Policie je zatím s informacemi skoupá. Podrobnosti k případu přinesl alespoň mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Ten uvedl, že o události byli operátoři informováni ve 13:00. Na místě apk záchranáři zjistili, že muž má šíp v stále v hlavě, je v bezvědomí a selhává mu dýchání.

Museli pacienta (pravděpodobně zloděje) přepravit vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě i s šípem, jehož třiceticentimetrová část mu stále trčela z hlavy. "Manipulace s pacientem v omezeném prostoru vrtulníku tak byla pro záchranáře značně ztížená," uvedl Humpl.

nojasne ( 4. května 2012 14:20 )

vaše přání bylo dnes splněno.

vejkyt ( 27. dubna 2012 12:22 )

chcíp.i ty zasra.á čorko!!!!

zaviracispendlik ( 27. dubna 2012 10:38 )

ušetří se za střelivo

zaviracispendlik ( 27. dubna 2012 10:38 )

no přece to byl bubák

bafinka81 ( 27. dubna 2012 09:33 )

No, jen aby se pánovi nepřišli ty ku.vy pomstít v několikanásobné přesile

Zobrazit celou diskusi