Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelil zloděje kuší do hlavy: Policie ho obvinila z těžkého ublížení na zdraví

Zloděje, zasaženého šípem, přepravila helikoptéra do nemocnice v Ostravě. Střelec, tkerý bránil svůj majetek s kuší v ruce, bude možná obviněn z ublížení na zdraví
Zloděje, zasaženého šípem, přepravila helikoptéra do nemocnice v Ostravě. Střelec, tkerý bránil svůj majetek s kuší v ruce, bude možná obviněn z ublížení na zdraví  (Autor: Záchranná služba Moravskoslezského kraje)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
27. dubna 2012
22:16

Z těžkého ublížení na zdraví obviní policie muže, který ve čtvrtek odpoledne střelil v Chotěbuzi na Karvinsku kuší do hlavy muže, který se údajně chystal spolu se dvěma komplici vykrást jeho dům.

S kuší v ruce bránil svůj dům v Chotěbuzi na Karvinsku před nájezdem zlodějů, jenže mluvčí karvinské policie Miroslav Kolatek prozradil, že podle policistů nešlo o nutnou sebeobranu. Postřelený zloděj, kterého helikoptéra transportovala do ostravské nemocnice, je navíc stále v kritickém stavu a bojuje o život. Nejen střelec, ale i postřelený a jeho společníci však mají být obviněni - z pokusu o krádež a porušování domovní svobody.

Incident vypukl poté, co se trojice zlodějíčků pokusila vykrást dům, který zvenku vypadal jako neobydlený. Jenže svou živnost v něm má muž, který se svůj majetek rozhodl bránit. Mířil přesně do hlavy devětatřicetiletého muže, který se skácel k zemi a upadl do bezvědomí. Probrat se ho nepodařilo ani po cestě do nemocnice, ze které pochází fotografie, na níž mu z hlavy stále ještě kouká asi třiceticentimetrová část šípu. Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný ČTK potvrdil, že zraněný prodělal chirurgický zákrok. Podrobnější informace ale zatím nechtěl zveřejnit.

Příhoda připomněla starší případ, kdy šíp zasáhl před lety recidivistu, který vlezl na zahradu Oldřicha Doskočila u Plzně. Jeho chatu zloději vykrádali opakovaně, až se její majitel naštval a nainstaloval u ní samostříl. Soud pak v prosinci 2005 označil Doskočila vinným z nedovoleného ozbrojování. Důchodce však vyvázl vzhledem k předchozí trestní bezúhonnosti, ale zejména kvůli vysokému věku a nemoci bez trestu.

ixtlil ( 30. dubna 2012 02:09 )

Dobrý den , já usuzuji, že obrana byla velmi přiměřená situaci a sice z těchto důvodů : - pachatelé byli cikáni a ti jak známo se brutalitě nevyhýbají , což dokládají případy z posledního roku , kdy se již lidé proti tomu otevřeně staví , -kdyby nebyl ozbrojen , neubránil by se a mohl být mrtvý či těžce zraněn a kupodivu černé *** by měli dokonce alibi na neposkytnutí 1. pomoci, což jemu dopřáno není . Dále, on je nestřelil , když jen utíkali s ukradenými věcmi, on byl doma a cikánský debilové na něj prostě natrefili a přesto neutekli , takže z toho je vidět, že chtěli vloupání změnit v loupež, tj. překonat jeho odpor , aby si odnesli věci . On měl jen málo času a chtěl , aby odešli a to oni neučinili. Místo toho se k němu stále přibližovali a proto musila kuše spustit a to mu zachrámilo život . Takže nic neporušil , jen špinavé cikánské *** narazily na šíp . A tři útočníci na jednoho obránce mluví za vše . Takže policie jen provokuje a leze černým kurvám do***e .

ixtlil ( 30. dubna 2012 01:45 )

Dobrý den , tak to vidíte, hochštapler Janoušek , který se dopustil vraždy ve stadiu pokusu , v lochu není a policejní odpad kolem něj něžně křepčí a justiční kurva alias st. zástupknyě "změnila" náor a že je to obyčejná nehoda, vražda autem se zázrakem změnila v nehodu. Zde člověk ,který byl přítomen v nemovitosti, což zloději nevěděli ,tak v tu chvíli , když chtěli i nadále krást, tak se krádež změnila v loupež, jelikož přítomnost majitele na scéně změnila charakter tr. činu tojest vnesla charakter nutnost překonání odporu , Ten není povinen dovrovolně nic vydat a proto vzal do ruky zbraň na kterou netřeba povolení . Cikánské *** , alias odpad z Indie však chtěl překonat jeho odpor a tudíž špína z Indie narazila na šíp . Debilní fízli , msíto aby to odložili , lezou do***e cikošům a eskalují již tak nasrání lidí , kteří již mají této cikánské špíny dost. Jediné , kdo na ně platil byli nacisté , ale nebyli dost důslední a toto je výsledek.Jinak jsem názoru , že právě tot byla nehoda, on je nechtěl zrranit, on jen nechtěl dobrovolně vydat věc a prot musil spusti šíp a debilní cikán , mísot aby včas odešel , šel proti majiteli a ten nechtěl připustit full kontakt a prot spustil šíp , který zabránil jeho napadení .Debilní fízi dosud neobvinily smradlavé cikánské *** z loupežnéo přepadení. Navíc, kdyby mu ublížili majiteli ,mají dle justičních kurev amnestii na neposkytování první pomoci , což není dopřáno napadenému, ten musí pomoc poskytnout i vrahovi , který narazil na šíp.

bejsbolman ( 29. dubna 2012 10:51 )

bratři slované pořidme si kuše a mnoho ostrých šípů s protihroty to je jediné co na tu škodnou platí.

polom ( 28. dubna 2012 20:51 )

Pracovnik supermarketu v New Yorku uklizel pozde v noci, kdyz 2 zlodeji vnikli do obchodu. Pracovnik vzal brokovnici, ktera je v obchode ulozena a vystrelil. Jeden z muzu byl zabit a druhy utekl. Policie sdelila, ze pracovnik nebude obvinen.

polom ( 28. dubna 2012 20:49 )

 A NYC supermarket worker was working late cleaning the store when 2 burglars entered the store. The worker grabbed a shotgun that is kept at the store and fired at the men. One of the men was hit and killed while the other fled. Authorities say the worker will not be charged with any crime.

Zobrazit celou diskusi