Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

První foto kapitána lodi Costa Allegra: Cestující v luxusu trpí

Autor: šim - 
29. února 2012
12:36

To je on, kapitán lodi Costa Allegra, na které u madagaskarských břehů vypukl požár jednoho z generátorů. Nicolo Alba (48) ovšem na rozdíl od svého zbabělého kolegy Schettina z lodi neprchnul, ale okamžitě začal problém řešit. Cestující však na lodi nyní trpí horkem a nedostatkem jídla.

Kvůli požáru, který na palubě vypukl v pondělí v jedné ze strojoven, nyní na lodi nefunguje klimatizace a cestující se tak doslova dusí vedrem. Většina cestujících proto kvůli horku zůstává na hlavní venkovní palubě ve snaze trochu se ochladit.

Vypadl také provoz ve všech kuchyních, které připravovaly pro cestující jídla. Čerstvé potraviny na loď proto musí přivážet vrtulníky. Všeho je prý dost, jen není možné jídla vařit.

Tragédie podobná ztroskotání lodi Costa Concordia, která vinou kapitána Francesca Schettina 13. ledna narazila do útesů u italského ostrova Giglio, se naštěstí u břehů Madagaskaru nekonala. Jednak v případě Allegry jde nejspíš o technickou poruchu, a jednak předpisově zareagoval kapitán lodi Nicolo Alba. Zřejmě totiž nebyl zaneprázdněn žádnou milenkou, s níž by se těsně před nehodou mělo schylovat k sexu.

V současné chvíli luxusní kolos táhnou dva remorkéry ke břehům hlavního ostrova Seychelského souostroví s názvem Mahé. Vystřídaly francouzskou rybářskou loď, která byla u Costy Allegry jako první. Předpokládá se, že na Mahé dorazí ve čtvrtek brzy ráno.

Z původního plánu, dopravit cestující na nejbližší, ale menší ostrov Desroches, tak sešlo. Zázemí, které ostrov mohl trosečníkům poskytnout, by pro tisícovku cestujících a členů posádky rozhodně nevystačilo.

Na ostrov už přiletěl tým z vedení společnosti, která lodě Costa vlastní a výletní plavby na nich provozuje. Italská společnost najala dvě charterová letadla a jeden letoun společnosti Air Seychelles. Ta by měla dopravit cestující přímo do Říma.

hofihofi ( 29. února 2012 14:15 )

Cestujici trpi horkem, hmmm tak to by je meli svezt na nejakem otrokarskem trojstezniku aby si uzili, slecinky

587587 ( 29. února 2012 13:24 )

 Kapitán lodi Costa Allegra Nicolo Alba se na rozdíl od Schettina zachoval pohotově -------------------- Asi při mimořádné situaci zrovna neszukal s pasažérkou.

hofihofi ( 29. února 2012 12:56 )

dYT SE STALO PRD, vymeneji masinu a jede se dal, trochu horka studene dovazene jidlo,vsadte ze to budou povazovat za nadhernou cestu.

rudyptak48 ( 29. února 2012 12:46 )

To budou mít bezdomovci radost, že netrpí sami. Trpět se dá i v luxusu.

Zobrazit celou diskusi