Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hadamczikova přítelkyně (22) s maturitou: Radila Pozemkovému fondu. Za 270 tisíc

Autor: jos - 
29. února 2012
08:24

O tom, že se státní kasy se dají vytáhnout slušné peníze, ví své i milenka hokejového trenéra Aloise Hadamczika Lucie Placzková (22). Podle informací Hospodářských novin mohla za poradenské služby od Pozemkového fondu inkasovat až 270 000 Kč. Hadamczik a šéf fondu Radim Zika (ODS) jsou dobří kamarádi. Náhoda?

Šéf Pozemkového fondu Radim Zika a trenér hokejového nároďáku jsou kamarádi a hrají spolu hokej za amatérský tým Northern Stars (hraje v něm i šéf FAČR Miroslav Pelta). Na tom by nebylo nic divného, kdyby Hadamczikova dvaadvacetiletá milenka Lucie nedostávala od fondu odměny za poradenství.

Dvaadvacetiletá Placzková se zatím živila jako hosteska a rozjížděla e-shop se sportovními potřebami. Pak ale také dělala poradenství pro Pozemkový fond a podle smlouvy, kterou HN získaly, si účtovala 500 korun. Celková výše odměny se vyšplhala až na 270 tisíc korun.

Dělala administrativu za 500 na hodinu

K čemu přesně Pozemkový fond poradenství mladičké absolventky střední školy Ostravě-Porubě potřeboval? "Šlo o administrativní podporu v souvislosti s transformací Pozemkového fondu. Šlo o zpracování různých zpráv a kompletování různých materiálů. Částka 500 korun na hodinu v sobě zahrnuje odměnu za práci a také veškeré náklady slečny Placzkové. Například benzin na služebních cestách a amortizace jejího soukromého vozidla. Smlouva byla uzavřena od dubna roku 2011 do ledna 2012. Celkem fond vyplatil 270 tisíc korun bez DPH," uvedla pro Blesk.cz mluvčí Pozemkového fondu Monika Machtová a dodala: "Na administrativní práci, kterou vykonávala, má Placzková odpovídající kvalifikaci. Smlouvu s ní podepsal ředitel Zika."

Video  Mluvčí Pozemkového fondu se vyjadřuje k zaměstnání Lucie Placzkové  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Machtová také vyloučila, že by na smlouvu mezi fondem a Placzkovou mělo vliv to, že se ředitel Zika zná s Aloisem Hadamczikem. "Fond si ji nevybíral, ona oslovila nás," uvedla mluvčí.

Hadamczik: Je to mezi fondem a slečnou Placzkovou

Blesk.cz kontaktoval ve středu Hadamczika, aby získal jeho vyjádření: „Nevím, proč jsem do této kauzy zatahován. Je to smlouva mezi Pozemkovým  fondem a slečnou Plazskovou. Já mám smlouvu pouze s hokejovým svazem. Dělá se kolem toho zbytečný humbuk. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ uvedl trenér reprezentace, který v současné době pobývá pracovně v USA.

Lucii poznal v roli hostesky

Hadamczik a Placzková se poznali v roce 2006 na promo akci, kde tehdy  sedmnáctiletá Lucie pracovala jako hosteska. Kouč české hokejové reprezentace se dal se sexy slečnou do řeči, později ji pozval na večeři a netrvalo dlouho a mladá brunetka byla jeho. Že má doma manželku, mu problém nečinilo a začal milenku rozmazlovat dovolenou v Americe, koupil jí černé Audi A3 v plné výbavě a také byt v Hlučíně - více ZDE!

ROZHOVOR S LUCIÍ PLACZKOVOU ČTĚTE V ZÍTŘEJŠÍM VYDÁNÍ BLESKU!