Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mejdan ve Špindlu: Sníh, šampaňské a polibky kmotrů

Autor: Eva Pospíšilová - 
20. února 2012
06:48

Zatímco v Praze se jim neřekne jinak než kmotři, ve Špindlerově Mlýně, nejoblíbenějším lyžařském středisku českých prominentů, z nich tentokrát byli spíš kmotříci. Asi nejvíc z nich přitom překvapil ten vůbec nejobávanější a nejzáhadnější – lobbista Roman Janoušek (43). Pod zasněženým svahem ve Svatém Petru totiž před zraky všech políbil svou ženu Simonu. Možná to ale bylo tím, že vlivní hráči českého byznysu a zákulisní politiky tu slavili Valentýna.

Napřed na svah a pak do baru. Tak by se dal stručně popsat uplynulý víkend ve Špindlerově Mlýně, kde si dostaveníčko dali mimo jiné podnikatelé označovaní jako kmotři a lidé blízcí pražským politikům. Ač sraz byl plánovaný dlouho dopředu, nakonec na něj dorazila jen ostřílená parta v čele s Janouškem a Tomášem Hrdličkou. Spousta zákulisních hráčů zůstala totiž mimo jiné i kvůli strachu z přítomnosti Blesku, který v minulosti opakovaně taková dostaveníčka zdokumentoval, doma.

„Jen mě mrzí, že Marek Dospiva (společnost Penta) musel do Itálie. Přivezl jsem mu dárek,“ řekl Hrdlička a Blesku ukázal knihu, kterou pro Dospivu nechal v limitované edici vyrobit. Šlo o zaknihovaný spis Goryla, který na Slovensku unikl na veřejnost a už několik týdnů hýbe tamní atmosférou. Odhalil totiž propojení byznysmenů právě z Penty na tamní politiky a vypověděl něco málo o jejich korupčním jednání. „Ta kniha se Markovi určitě bude líbit,“ vtipkoval Hrdlička.

Ani slabá účast tak přítomné neodradila, aby si víkend ve Špindlu neužili. Dopoledne si dali už tradiční – podruhé konaný – závod ve sjezdu, navečer se pak sešli k vyhlášení výsledků. Ještě předtím přitom oblohu nad Špindlem rozzářil ohňostroj, kterým místní smetánka, ale z Prahy, dala tak trochu všem ostatním najevo, že v centru se právě v ten moment začíná »pařit«. Vybrané vodky, šampaňské, vína, pivo a další pochutiny tekly proudem. K tomu se podával třeba guláš, sýrové rolády(některé i s kaviárem) nebo ovoce polité horkou čokoládou. Nechyběly ani krásné, polonahé ženy.

Kmotrovských dýchánků – ať už ve Špindlu, nebo někde jinde, se v minulosti účastnili třeba pražští politici Pavel Bém, Milan Richter, někdejší pravá ruka Mirka Topolánka a lobbista Marek Dalík, jeho kamarád ze skupiny J&T Dušan Palcr či bývalý šéf pražského dopravního podniku Martin Dvořák.

komin ( 21. února 2012 11:31 )

musime si na posvitit pojedu se na ne podivat s CORRUPT TOUR

komin ( 21. února 2012 11:30 )

Kmotri zemi rozkradli pekelne a ted si uzivaji a ostatni musi makat

otais ( 21. února 2012 07:33 )

serte na ně pan bůh to vidí na každou sviní se vaří vodáááá,prachy není všechno......

vagen ( 20. února 2012 16:11 )

Janousek slavi navrat Rampuly ve velkem stylu - to se mu , ale spolecne s Romanem , Dvorakem a Rittigem ulevilo - nebudou muset do kriminalu ....

vagen ( 20. února 2012 16:06 )

slusny vycet rozkradenych mist hochstaplery Janouskem a Hrdlickou

Zobrazit celou diskusi