Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kapitán zemřel, když pilotoval letadlo. Drama nad Ruzyní

Autor: jos - 
15. února 2012
17:36

Obrovské drama ve středu zažili pracovníci ruzyňského letiště. Ve stroji, který se vracel z Varšavy, se udělalo zle osmapadesátiletému pilotovi. Lékaři ho nedokázali zachránit a muž zemřel. Se strojem nouzově přistál jeho kolega.

Agentura Mediafax uvedla, že není zřejmé, zda první pilot letadla zemřel ještě před přistáním, nebo až po něm. Příčinu smrtí určí až pitva.

Život kapitána se bohužel nepodařilo zachránit. Je to velká tragédie, všichni cítíme zármutek a zároveň vyjadřujeme hlubokou soustrast jeho nejbližším,“ uvedla mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Prezident Českého sdružení dopravních pilotů ČSA Petr Žmolík řekl, že se jednalo o velice zkušeného pilota, který u ČSA létal přes dvacet let.

Na palubě letadla ATR, která ČSA využívá pro lety na kratší vzdálenosti, bylo během toho letu 46 cestujících.

„Bezpečnost cestujících nebyla ohrožena, přistání proběhlo bez problémů, provedl je druhý z dvojice pilotů. Jde o situaci, na kterou jsou piloti při výcviku připravováni. Celé posádce letu OK-777 je třeba vyjádřit poděkování za velmi profesionální a nadstandardní zvládnutí této události," uvedla v prohlášení pro Blesk.cz mluvčí aerolinií.

"Neřekli nám, že umřel. Jenom, že se máme připravi na nouzové přistání. Museli jsme dát hlavu mezi kolena. Pak k letadlu přijeli záchranáři a naložili ho na nosítka. Nevím, jestli umřel už na palubě nebo při převozu," řekl Blesk.cz jeden z pasažérů.

Letěli jste v tomto letu z Varšavy? Ozvěte se nám do redakce na mail: tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586


vlamore ( 16. února 2012 00:35 )

To neřešte ty *názory*!!Peníze si zasloužíte a přeji Vám vždy šťastný návrat a hladké přistání.Závidím Vám pohled z kokpitu!!

vlamore ( 16. února 2012 00:23 )

Nojo mumlo,ale ne každý má zodpovědnost za lidi na palubě a taky za lidi na zemi,kdyby to spadlo.Velký respekt a úctu mám k pilotům!!A obrovský strach z létání..ale je to nádhera.

vungtao ( 15. února 2012 21:53 )

Pro jaga 17 - jasně, každý cestující má rád přistání do peřin, nic, jen dnešní den beru smutně.At zažijete hodně pěkných přistání a pěkný večer přeji.

jack08 ( 15. února 2012 20:26 )

asi nemohl najít letiště V.Havla...

jaga17 ( 15. února 2012 19:29 )

Pokud přistaneme, stačí to k mému štěstí. Přesto si cením když není příliš "tvrdé" kvůli páteři. Stačí malý problém, třeba po dopravní nehodě a to pak cítíte každou nerovnost, každé drncnutí.Posledně jsem se nemohla pořádně narovnat. Nechtěla jsem Vás "dostat."

Zobrazit celou diskusi