Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Video z paluby boeingu: Lidé tleskali, pak se v panice drali k východu

Video se připravuje ...
Autor: INT, mel, lmk - 
10. listopadu 2011
18:22

Nouzové přistání Boeingu 767 ve Varšavě minulý týden natočil jeden z pasažérů na video. Na záběrech je vidět nervózní atmosféra uvnitř stroje před dosednutím na zem. Stroj zázračně přistál bez podvozku. Cestující začali ihned pilotovi Tadeuszovi Wronovi tleskat. Poté bleskově z letadla prchali, protože se báli případného výbuchu.

Záběry ukazují, že přistání bez podvozku probíhalo opravdu hladce. Uvnitř letounu se poté spustila bezpečnostní siréna. Nervózní lidé začali zmatkovat a tlačili se ze stroje rychle ven. Měli strach, aby se letoun nevznítil.

Únikovými východy po speciálních nafukovacích skluzavkách sjeli na přistávací plochu a okamžitě začali utíkat. Během úprku dokonce někteří popadali na zem.

Letadlo polské společnosti LOT letělo z New Yorku do Varšavy. Zkušený pilot Tadeuzs Wrona během letu zjistil, že mu nefunguje podvozek. Po několikaminutovém kroužení nad letištěm Fryderyka Chopina ve Varšavě se nakonec rozhodl přistát bez podvozku. Všech 231 lidí na palubě vyvázlo bez zranění. Wrona se tak v Polsku stal národním hrdinou.

kiril ( 11. listopadu 2011 22:11 )

To určitě ano, ale vzhledem k tomu, že na trenažeru to je jen na oko a pak se dostaneš do situace, kdy víš, že jsi odpovědný za všechny ty životy, tak to musíš mít nervy, jak špagaty, aby jsi to provedl, tak hladce

jahodove_ticho ( 11. listopadu 2011 00:19 )

sranda jak se lidi chovaj v panice jako ***l nebo ta baba jak sebou švine už 50m od letadla

kiril ( 10. listopadu 2011 20:58 )

Klobouk dolů před uměním pilota......vypadalo to, jako hladké přistání s podvozkem...

Zobrazit celou diskusi