Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Škrlová je na svobodě: Odvezli ji skrytou pod dekou s panenkou v ruce

Autor: ČTK, ljš, čad - 
8. února 2012
13:35

Přesně ve 13:14 hod. opustila Barbora Škrlová (37) ženskou věznici ve Světlé nad Sázavou. Odvezli ji v autě zakrytou pod dekami. Škrlová, která byla odsouzena v kauze Kuřim, byla podmínečně propuštěna na svobodu.

Jen pár minut před tím, než byla Škrlová propuštěna z věznice, vytlačila vězeňská stráž všechny fotografy asi 400 metrů od areálu. Škrlová byla zahalená do zimní bundy a čepice a v ruce si nesla modrou hadrovou panenku. Odvezlo ji auto s ostravskou poznávací značkou. Škrlová seděla na zadní sedačce zakrytá dekou.

Podle inforamací Blesk.cz si ji z věznice odvezl Michal Říha, údajný Škrlové přítel z dětství. Byl to právě Říha, kdo pomáhal Škrlovou dostat z Norska zpět do Česka poté, co tam byla umístěna do dětského zařízení s identitou 14letého Adama.

Podmínka na 7 let s dohledem

Škrlová byla odsouzena na pět let za podíl na týrání dětí v kauze Kuřim, odseděla si tak dvě třetiny trestu. Za nápravu Škrlové, zajištění bydlení a poskytnutí finanční pomoci se zaručil spolek Šalamoun, v jehož čele stojí aktivista John Bok.

O propuštění Škrlové rozhodl už v listopadu soud v Havlíčkově Brodě, státní zástupce se ale proti verdiktu odvolal. Propuštění teď potvrdil krajský soud v Pardubicích.

"Oproti původnímu rozhodnutí okresního soudu stanovil krajský soud odsouzené maximální možnou zkušební lhůtu v trvání sedmi let s vyslovením dohledu - jinak zůstalo usnesení okresního soudu fakticky beze změny. Krajský soud tak učinil ve snaze eliminovat jakoukoli možnou recidivu trestné činnosti odsouzené," uvedl mluvčí soudu Aleš Korejtko.

Video  Mluvčí věznice ve Světlé nad Sázavou vysvětlila, proč byla Škrlová z vězení odvezena pod dekou  - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Barbora a Anička

Škrlová v kauze Kuřim hrála roli 13leté Aničky, která žila v rodině Kláry Mauerové, matky týraných chlapců Ondřeje a Jakuba. Ti ji považovali za svou sestru. Spolu s chlapci byla Barbora alias Anička tyransky mučena, zavírána do psích klecí, krutě bita a ponižována.

Manipulovatelná Škrlová se dostala do rodiny Mauerových přes Kateřinu Mauerovou, sestru Kláry, která se s Barborou seznámila během jejích studií na brněnské konzervatoři. Silně ovlivnitelná Škrlová se dostala do Kateřina vlivu. Ta se o ni začala starat jako o dítě, vyřizovala za ni její záležitosti, kamarádkám Barbory namluvila, že umírá na rakovinu. Pak se dostala do rodiny Kláry, kde podstupovala spolu s chlapci mučení. Rodina Mauerových se snažila Aničku adoptovat.

Po odhalení kauzy byly všechny týrané děti, včetně Aničky, svěřeny do péče zařízení Klokánek. Zanedlouho poté Anička z Klokánku zmizela. Po několika měsících ji objevili v Norsku, kde byla pod identitou 14letého Adama v dětském zařízení.

Z Norska ji pomáhal zpět do Česka dopravit právě Michal Říha, kterého nyní zřejmě pověřil spolek Šalamoun.

joudajoudovy ( 8. února 2012 16:10 )

ze ji basti hru na magora? kdyz byla schopna se prevtelit do ruznych postav, ruzneho veku a na ruznych mistech Evropy, pak by si od akademie Ceskeho lva, zalouzila cestne uznani za Odchazeni. Mozna i Oskara. Ted tuto kreaturu budeme zivit z nasich dani a ona bude vydelavat na zvracenych videi....

szyslak ( 8. února 2012 16:09 )

poveste TO

setug ( 8. února 2012 15:20 )

To je skvělé, že ji pustili. Až něco hrozného provede tak všichni budou od ní dávat ruce pryč. Chjoo, to je binec v tomhle státě.

dopdel ( 8. února 2012 15:06 )

Očividně se měla dobře.Nechápu proč tak spěchala ven.

aronak ( 8. února 2012 15:00 )

Ani se nedivím, že se někteří těší do kriminálu. Vždyť ona se tam musela mít jak prase v žitě. Vždyť je jednou taková než když tam šla.

Zobrazit celou diskusi