Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kauza Kuřim: Škrlová si odsedí zbytek trestu!

Barbora Škrlová (36), jež se vydávala za nezletilou Aničku, si požádala o podmínečné propuštění. Soud žádost zamítl
Barbora Škrlová (36), jež se vydávala za nezletilou Aničku, si požádala o podmínečné propuštění. Soud žádost zamítl  (Autor: Blesk)
Autor: evak, ČTK - 
23. května 2011
16:52

Barbora Škrlová (36), která se podílela na týrání dětí v Kuřimi, si odsedí i zbytek trestu. Její žádost o propuštění na podmínku byl v pondělí zamítnut u Okresního soudu v Havlíčkově Brodu.


Kauza Kuřim je případ drastického týrání dvou chlapců. To bylo odhaleno náhodou v květnu 2007. Policie tehdy zadržela matku Kláru, její děti se dostaly do péče v Klokánku.

Odtud jedno z dětí - Anička - zmizelo. Ukázalo se, že původní dcera je dnes šestatřicetiletá Barbora Škrlová. Policie ji později našla v Norsku.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že matka hochy netýrala sama. Chlapce pálili, zavírali do klecí a topili i její sestra, příbuzní, Barbora Škrlová a další lidé. Existovalo několik vyšetřovacích verzí. U soudu nebyla přesně objasněna role všech zainteresovaných osob či jejich motivace. Ve vězení sedí šest lidí.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/soud-zamitl-zadost-skrlove-z-kauzy-kurim-o-podminecne-propusteni-1c6-/krimi.asp?c=A110523_133406_brno-zpravy_bor

Za propuštění Škrlové se zaručilo občanské sdružení Český ombudsman a spolek Šalamoun. "Nepřijala jsem jejich záruky, nepřesvědčili mě, že by byla schopná vést po propuštění řádný život," řekla soudkyně Jana Panská. Odvolací soud podle ní může Škrlovou propustit, nebo rozhodnutí o zamítnutí potvrdit, nebo zrušit a vrátit k projednání zpět do Havlíčkova Brodu. "Pokud soud zamítnutí žádosti potvrdí, může Škrlová o propuštění opět až po roce," řekla Panská.

Podle České televize odsouzená žena tvrdila opak - pro svou nápravu prý udělala maximum a podmínky pro propuštění splňuje, uvedla stručně na projednání žádosti, které se konalo v dubnu přímo ve věznici ve Světlé nad Sázavou. Podle Panské působila plaše a vylekaně.

Brněnský krajský soud vynesl rozsudek v takzvané kuřimské kauze, ve které šlo o náhodně odhalené brutálně týrání dvou chlapců, v říjnu 2008. Svým rozhodnutím poslal na devět a deset let do vězení dvě sestry, a to za brutální týrání synů první z nich. Pětiletý trest odnětí svobody dostal i Jan Turek a záhadná Barbora Škrlová, která se vydávala za dívku Aničku a po svém útěku do Norska za týraného chlapce Adama. Na sedm let do vězení byli odsouzeni další pachatelé, Hana Bašová a Jan Škrla. Rozsudky později potvrdil olomoucký vrchní soud i Nejvyšší soud.

crakazasecrak ( 24. května 2011 14:59 )

jo m..r...li ji do huby babochlapku!

manolla1 ( 24. května 2011 14:22 )

Rozumná soudkyně ! Žádné propuštění, tito lidé, kteří týrají děti,atd. si zaslouží doživotí - tečka !

hana512 ( 24. května 2011 07:26 )

kdy zaplatí náklady spojené s tím, když ji několik měsíců hledali jako nezletilou Aničku. Nedávno psali, že se má v kriminále dobře, protože má peníze, tak to zase zaplatíme my nebo co?

darika ( 24. května 2011 06:40 )

ani ona ani matka těch dětí a všichni, kteří těm klukům dělali ty prasárny. S...ě úchylný!

zanussi ( 23. května 2011 22:27 )

vypada jakoby ji taky tyrali kdyz byla deckem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání