Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bárták v poutech: Asistentkám podával drogy?!

Autor: Veronika Pukačová, Kateřina Kycltová, Tereza Hořínková - 
28. srpna 2011
05:00

Na lékaře Jaroslava Bartáka (53) čekalo na ruzyňském letišti po neplánovaném návratu z dovolené nemilé překvapení. Krátce poté, co opustil letadlo, ho totiž od rodiny odtrhl tým policistů. S želízky na rukou byl pak převezen k výslechu. Na Bartáka doposud podalo trestní oznámení šest jeho asistentek. „Týral nás, bil a vyhrožoval,“ tvrdí všechny. K šesti obviněním navíc přibylo ještě jedno: Doktor zřejmě podával svým asistentkám drogy!

„Je tu krásně a budeme tady ještě týden“ – přesně tak zněla esemeska, kterou Jaroslav Barták poslal Blesku pouhý den před svým policejním zadržením. Proč se nakonec lékař rozhodl ukončit rodinnou dovolenou v Turecku a vrátit se zpět do Prahy? To ví jen on sám. Trestu ale teď zřejmě neunikne… „Na základě předběžného souhlasu státního zástupce byla podezřelá osoba dnes po poledni zadržena a předvedena k výslechu,“ okomentovala včerejší zadržení policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Barták absolvoval vyšetření na Bulovce

Podle informací Blesku Barták putoval ještě včera do Nemocnice Na Bulovce, kde absolvoval lékařská vyšetření jak na interním oddělení, tak na protialkoholní záchytné stanici. „Jde o běžné úkony trestního řízení. Nic neobvyklého,“ vysvětlila Zoulová. Sám lékař se včera při zadržení na letišti před novináři vyjadřoval hrubě a jeho slovník obsahoval několik sprostých slov. Jde o jeho běžné vyjadřování, nebo se v letadle stačil ještě posilnit vínem?

Otázek kolem Bartákova zadržení je víc než dost. Věděl, že na něj na letišti čekají policisté s želízky? A jak vůbec policisté věděli, že se lékař bude z týdenní dovolené v Turecku vracet zrovna v sobotu? „Nemohu nic víc říct, státní zástupkyně zakázala sdělovat jakékoli další informace,“ uvedla včera policejní mluvčí Zoulová.

Sexuální nátlak, znásilnění, vydírání, omezování osobní svobody, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví a nedovolená výroba a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. To je všech sedm trestných činů, ze kterých je Jaroslav Barták obviněn. Poslední obvinění navíc padlo až na začátku včerejšího výslechu. Podával doktor svým asistentkám uspávadla, nebo dokonce drogy? To teď bude muset vysvětlit policii. Podle informací Blesku Barták s vyšetřovateli spolupracuje. „Jsem nevinen. U policie jsem byl už před dovolenou a neobvinili mě,“ tvrdil Blesku Barták prostřednictvím SMS před svým zadržením.

12356 ( 28. srpna 2011 13:28 )

No on taky neni problem pro policii pozadat letistni personal, ktery zna seznam cestujicich na kazde palube letadla, ktere pristava a nebo odleta, aby je informovala, ve kterem letu se Bartak vraci z Turecka

ivkanatka ( 28. srpna 2011 13:14 )

 Pověsit ho za " ptáka " a nechat ho sežrat někde v divočině - šmejda jednoho hnusnýho! Teď se složil - bodejť by ne, došlo mu, že spadla klec. Ví, jak se hodit za magora, aby ho uznali nesvéprávným a nezodpovědným za své činy. Moc práce mu to ale asi nedá, stačí se na něj podívat a přečíst si, za co je obviněn !!! A ta jeho nanynka o všem musela vědět a jak jsem četla, tak i přesto ho bude stále milovat ! Natrhnout mu *** v kriminále a znásilňovat a mlátit ráno, v poledne a večer !

chudahrabenka ( 28. srpna 2011 12:55 )

Peníze a moc a vlastní arogantní ego. Něco podobného jako pan Stroskan. Pocit něčeho nadlidského. že může vše a ženy jsou jen kus hadru.Ale Stroskan nebyl vzhledově tak odporný jako je pan doktor.

adinaha ( 28. srpna 2011 12:42 )

Fuj, nechápu jeho manželku, že s ním může být. Jen jsem ho viděla na fotkách a jdu blít. Škoda dobrého nedělního oběda.

jabetynka ( 28. srpna 2011 11:32 )

A navíc vypadá, že je nějak nemocný.. Kromě úchylné hlavy má i nemocný obličej.. Fuj, je dost už na první pohled odporný..

Zobrazit celou diskusi