Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podívejte se na šaty, které vyvolaly skandál v izraelském parlamentu

Autor: ČTK, pet - 
7. února 2013
15:38

Konflikt s Palestinci či íránský jaderný program šly na chvíli stranou. Izrael teď řeší šaty manželky premiéra Benjamina Netanjahua. Plnoštíhlá Sara Netanjahuová přišla na slavnostní schůzi parlamentu v černé sukni a krajkovém vršku, který odhaloval vše, kromě partie prsou. Kritici označili její šaty za příliš upnuté a břicho za málo ploché.

 

Jeden z nich poznamenal, že se šaty hodí spíše pro Beyoncé a že Sara Netanjahuová není Michelle Obamová. "Vzala si na sebe upnuté černé šaty s průhledným vrškem. Až na černý pás zakrývající prsa bylo vše severně od pasu volně k vidění. Myslí si snad o sobě, že je Beyoncé?" tázal se jeden z novinářů.

Jenom někteří politici přišli Netanjahuové na pomoc. Limor Livnatová z Netanjahuova Likudu například média obvinila ze šovinismu. "Je velmi smutné, že k tak plytkému útoku na tuto ženu někteří sáhli právě v den, kdy skládalo přísahu rekordních 27 poslankyň, z nichž mnohé jsou feministky" řekla. Šeli Grossová v deníku Jediot Achronot sdělila, že se všichni shodli na tom, že šaty odhalující břicho jsou v případě paní Netanjahuové omyl.

Co mají společného manželka izraelského premiéra a Britney Spears? Co mají společného manželka izraelského premiéra a Britney Spears? | ČTK

Na serveru Ynet se objevil fundovaný názor, podle něhož tento typ oděvu "nejde dohromady s břichem, jež není ploché; stěží prý lze ocenit krásu šatů při tom, co v nich vězelo". Dokonce i zdvořilý Haarec svůj článek k tématu nazval titulkem Na co Sara Netanjahuová myslela, když se oblékala? Novinářka Allison Kaplan Sommerová v článku poučuje, že "nemáme-li postavu modelky, nemůžeme si oblékat těsné šaty, jež odhalují břicho.

Rozhodně prý ale zabodovala, když se odvážila vzít na sebe něco podobného v zemi, v níž náboženské kruhy považují za skandál, objeví-li se v reklamě odhalená ženská tvář. Šaty prý také svědčí určitě o tom, že se kolem Sary nepohybuje gang stratégů a manažerů, ale že premiérova manželka si za svým rozhodnutím stojí sama.

MiKhaEll ( 8. února 2013 13:33 )

ta kráva nemá špetku soudnosti, jak si něco takovýho může oblíknout tlustá oteklá ženská nepochopím

itartas ( 8. února 2013 12:53 )

mimochodem to je skandál, kdo se má na to jako dívat, když jde pracovat....já být šéfem parlamentu, tak bych ji vyzvala, ať se jde domů převléci, jako s děckem....komu to nedochází, tomu se to musí říci....

klotilda ( 8. února 2013 09:52 )

Ty šaty by neslušely nikomu.Jsou jednoznačně bordeliózní,nesluší ani štíhlým krasavicím,jsou ohavné.Krajka neodhaluje "vše" ale pouze podložení tmavě tělové barvy.Kdyby bylo foto stojící dámy, bylo by to zřetelnější.

pelagie ( 8. února 2013 07:47 )

A mají pravdu ... chtělo by to trochu soudnosti a nevystavovat špekatý pupek ......

peterwilliams ( 8. února 2013 04:58 )

a kde pak je ta kostra francka ab,y ji zhodnotila?

Zobrazit celou diskusi