Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rabování v Londýně: Výtržníci kradou mobily a oblečení

Video se připravuje ...
Autor: mivr, ČTK, pf - 
8. srpna 2011
18:49

VIDEO: Rabování v Londýně pokračuje. Tentokrát se několik lidí v kapucích vrhlo na obchod s mobilními telefony a oblečením. Na průmyslových kamerách bylo zachyceno, jak rozbíjejí výkladní skla, lezou dovnitř, kradou a utíkají pryč.

Nebývalé nepokoje, které o víkendu zachvátily britskou metropoli, se ze čtvrti Tottenham rozšířily v noci na pondělí i do dalších částí – Enfieldu, Brixtonu nebo Islingtonu.

Právě v Brixtonu se poslední noc rabovalo. Výtržnicí vyloupili obchod s mobilními telefony T-Mobile a vedlejší prodejnu s oblečením H&M. Lidé v kapucích utíkali s plnýma rukama kradeného zboží.

Selhání multikulturní společnosti

Podle deníku The Sun se k rozzuřeným lidem přidaly i sedmileté děti. Drancování se dotklo i velkého obchodu s elektronikou, skupina přistěhovalců zaútočila dokonce na policejní vůz. Přes 100 výtržníků skončilo v celách a 35 policistů muselo dosud vyhledat lékařské ošetření.

Násilnosti začaly poté, co při policejní akci proti černošským gangům zemřel Mark Duggan (†29). Agentury ve spojení s nepokoji mluví o selhání multikulturní společnosti i o ekonomických problémech a škrtech, které znamenají propouštění policistů a uzavírání sociálních zařízení, což vede ke zvýšené kriminalitě.

wojtylak ( 9. srpna 2011 09:43 )

 tohle si běloch dovolit v zemích jejich původu

hell ( 8. srpna 2011 23:11 )

dobre jim tak.... za par let to bude tady a ja zase napisu dobre nam tak.... a zase cechacci budou sedet na zadku a jen si stezovat a kritizovat a nic z toho..... chtelo by to vypalit a vyrabovat parlament...pak bychom mozna predesli podobnemu scenari jako je prave ted v londyne....

mim33 ( 8. srpna 2011 22:39 )

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3740546/Cops-battle-new-riots-across-London.html

mim33 ( 8. srpna 2011 22:26 )

Tak rabování vypuklo v dalších městech - hoří už i Birmingham a Leeds.

gogo ( 8. srpna 2011 22:17 )

I u nás se jde stejnou "cestou".... Protože již není téměř z čeho si ukrádat... První vlna zlatokopů u nás po roce 1989 na tom byla nesrovnatelně lépe... To se válely valounky zlata téměř na chodníku... Dnes již jen zvyšováním daní a snižováním státních platů mohou političtí zlatokopové pár šupinek zlata získat...

Zobrazit celou diskusi