Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tito grázlové rabují v obchodech a ničí Londýn

Autor: jos - 
9. srpna 2011
17:46

Britská policie zveřejnila snímky z průmyslových kamer, které ukazují tváře grázlů a kriminálníků, kteří rabují v Londýně. Násilí a ničení obchodů propuklo po smrti Marka Duggana, kterého zastřelili za nevyjasněných okolností na ulici policisté. Jeho přívrženci ho považují za oběť represe, policie zase uvedla, že působil jako obávaný gangster. Britský premiér David Cameron slíbil, že v průběhu úterý pošle do londýnských ulic 16 tisíc policistů, aby eskalující situaci zklidnili.

Scény, kdy rozzuřený dav rabuje z obchodů všechno, co je na pultech, šokovaly svět. Britská policie má k dispozici pouze nekvalitní fotky z průmyslových kamer a z městských kamerových systémů, proto prosí slušné Brity o spolupráci. Šokující je, že v rabujícím davu byly spatřeny i sedmileté děti...

Násilnosti v Londýně, podnícené čtvrtečním zabitím Marka Duggana dnes v noci ještě zesílily, rozšířily se do některých dalších velkých měst a vyžádaly si už i první oběť na životě. Gangy násilníků zapalovaly, drancovaly a útočily na policisty. Předseda vlády David Cameron po zasedání krizového štábu zdůraznil, že vláda udělá vše pro obnovu pořádku. Jde o nejhorší násilnosti v Británii od 80. let.

V londýnských ulicích hořely popelnice, domy, automobily a obchody. Město nezažilo tolik požárů najednou od náletů za druhé světové války. Desítky obchodů násilníci vyrabovali, obvykle nerušeně, protože policie nestačila tempu rychle se šířícího násilí. Požárů bylo jednu chvíli tolik, že hasičům začínaly chybět vozy.

Policisté dnes v noci přes 200 výtržníků zadrželi a celkový počet zadržených od začátku nepokojů už překročil 450, aniž to vedlo ke zmírnění násilností.
Další stovka byla dnes v noci zadržena v Birminghamu. Nepokoje postihly také Liverpool, Leeds a Nottingham.

Policie oznámila, že 45 jejích mužů bylo zraněno. Zranění utrpělo taky 14 civilistů. Dnes po poledni bylo oznámeno úmrtí šestadvacetiletého muže, který byl v noci nalezen postřelený v autě v londýnské čtvrti Croydon.

i626 ( 10. srpna 2011 17:03 )

Zalez, cigoši.

warumfernet ( 10. srpna 2011 09:08 )

Ty modrácká křivule, kde jsi přišel na to, že v Czechistáně je humanistická vláda ??? Možná na západ od nás některé státy mají humanistické sociální sítě, ale Sockistán me ně určitě nepatří. A svádět všechno na cikány a cizince - to už tady jednou bylo a víme jak to dopadlo, co fašoune ???

greywolfmira ( 9. srpna 2011 22:18 )

Jednou dopadne Evropa hodně špatně,pokud si vlády nepřestanou hrát na humanisty.Myslím si,že západní Evropa má už dnes tolik přistěhovalců z různých zemí,že je již pozdě a budou plakat!!!U nás je potřeba zpřísnit dodržování zákonů jak pro cikány,vietnamce,tak i čechy a bude klid.

jahodove_ticho ( 9. srpna 2011 21:08 )

ernstthal ( 9. srpna 2011 20:06 )

Mě ani tak nezájímá názor Kocába,ten po událostech v Londýně a ČR už dokoktal.Zajímal by mě dnes názor 18.To už ale nejde,bylo by mu totiž 121 let.Ale žít, tak se dědek po událostech v Londýně pochčije smíchem.

Zobrazit celou diskusi