Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zavaleným horníkům v Chile pomůže prý disciplína

Horníci pořádají pravidelné seance, kde si vyříkávají osobní neshody.
Horníci pořádají pravidelné seance, kde si vyříkávají osobní neshody.  (Autor: ČTK)
Autor: jak, josK - 
2. října 2010
12:18

Z některých zpráv by se mohlo zdát, že se zavalení horníci v chilském dole nemají vůbec špatně. Kromě toho, že si užívají cigarety, ale musí plnit přísný denní režim, na který dohlížejí psychologové.

Každodenní program zavalených horníků se točí kolem jídla, televize a práce. V dole je totiž potřeba neustále odklízet zeminu, která do dolu padá při rozšiřování šachet, kterými mají být horníci vytaženi. Zavalení horníci také musí pravidelně čistit chemický záchod a hlídat, jestli jim z povrchu nespouštějí zásoby.

Příjemnější část jejich denního programu tvoří sledování televize, která je jim k dispozici 13 hodin denně. Nemohou ale sledovat programy, nebo filmy, které by jim mohly navodit depresivní náladu. V dole je také zakázano poslouchání mp3 přehrávačů. O zavalené horníky se také stará tým výživových specialistů, kteří jim servírují několik hlavních jídel denně a k tomu i zmrzlinu.

Nějak se horníci musejí vypořádat i s ponorkovou nemocí, která jim hrozí. Proto pořádají pravidelné společné sezení, kde si vyjasňují osobní neshody...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi