Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera zasypného horníka: Tatínku, moc mi chybíš!

Mario Sepúlveda, jeden za zavalených horníků. Jeho dcera Scarlette píše na blog, jak se cítí a že jí tatínek chybí.
Mario Sepúlveda, jeden za zavalených horníků. Jeho dcera Scarlette píše na blog, jak se cítí a že jí tatínek chybí.  (Autor: Reprofoto Bild.de)
Autor: INT, mivr, josK - 
1. září 2010
18:14

Už čtyři týdny vytrvale doufá, že se jí tatínek vrátí brzy domů. To se ale Scarlette Sepúlveda ještě načeká. Její otec Mario je totiž jedním z třiatřiceti zavalených chilských horníků, kteří se pravděpodobně dočkají světla až na Vánoce.

Do prosince zbývá ještě moře času a tak se dívenka rozhodla vypisovat se ze svých pocitů na internetovém blogu. Tatínek jí totiž moc chybí. Španělský server El Mundo ho vytvořil speciálně pro ni.

„To je poprvé, co píšu blog,“ svěřila se na internetu v jedné z prvních vět Scarlette. „Každá minuta se mi zdá jako věčnost. Stále doufám, že se mi táta vrátí,“ píše smutně dívka.

„Cítím obrovskou bezmoc. Táta je tak blízko a já za ním nemůžu. Píšu mu každý den dopis, i když se k němu všechny nedostanou. Nutně s ním musím mluvit,“ pokračuje zoufalá Scarlette.

Mluvit s ním nemohla

O víkendu mohl Mario mluvit se svými příbuznými. Na dcerku se ale nedostalo, nebyl čas. Muž si popovídal jen se svou ženou. „Konverzace trvala jen chviličku,“ píše Scarlette. Zavalený horník se ale na všechny členy rodiny, Scarlette, jejího bratra a jejich dědečka, ptal.

Dívka, která píše blog, kde se vypisuje z tíhy, kterou si nese na duši, a její rodina momentálně žijí ve stanovém táboře, který byl vystavěn speciálně pro rodiny horníků zavalených v sedm set metrů hlubokém dole San José. Se sestřenkou Tamarou se Scarlette chodí procházet, ale jinak se tam podle svých slov nudí.

„Je tam horko. Člověk úplně cítí, že tam mohou každou chvíli zemřít. Je to hodně nebezpečné,“ popisuje dívka své pocity a strach o otce.

Bojí se, ale je na něj pyšná

„Stýská se mi po době, kdy jsme spolu byli všichni pohromadě hezky doma. A nejvíce mi chybí tatínek. Ráda bych ho objala a řekla mu, že ho mám moc ráda. Chtěla bych, aby už konečně vyšel ven z té hromady hlíny, pod kterou uvízl.“

Dívenka je na tatínka velmi pyšná. Mario Sepúlveda byl totiž prvním mužem, který na videu promluvil o tom, jak dole horníci žijí. Pro Scarlette to nebylo překvapení: „Má rád všechno, co se týká filmů.“

O vývoji a postupu záchranné akce jsou rodiny denně informovány. „Každý den v šest hodin večer je setkání,“ napsala Scarlette. Poslední příspěvek dívky, které se po tatínkovi velmi stýská, není zrovna veselý: „Je mi špatně, bolí mě břicho. Zítra více.“

susanah ( 2. září 2010 13:40 )

Doufejme, že se podaří osvobodit je co nejdřív jak to půjde, rozhodně dřív než za 4 měsíce.

Zobrazit celou diskusi