Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pastor, co brojí proti gayům, prý zneužíval chlapce

Pastor, který brojil proti homosexuálům, je obviněn ze zneužívání chlapců
Pastor, který brojil proti homosexuálům, je obviněn ze zneužívání chlapců  (Autor: profimedia.cz)
Autor: jaj, Kšim - 
23. září 2010
17:53

Americký pastor Eddie Long (57) je ve Spojených státech známý jako zuřivý bojovník proti homosexualitě. Přesto v těchto dnech čelí obvinění ze sexuálního zneužívání neplnoletých chlapců. Long vede Baptistickou misionářskou církev znovuzrození, která má 25000 tisíc členů. Právnička zneužívaných mladíků je přesvědčena, že obětí je více.

Mladíci, kterým v době zneužívání mělo být 17 a 18, tvrdí, že jim dával spousty dárků jako auta, peníze v hotovosti nebo jim platil drahé výlety do zahraničí či školné. Často jim také volal a posílal emaily, na čemž bude právnička Bernstein stavět.

Dle informací CNN si pastor s mladíky užíval i sexuálně. Sdílel s nimi postel, líbal se s nimi, nutil je ke společné masturbaci a orálnímu sexu. Akty měly údajně představovat sňatek, údajně při nich četl i úryvky z Bible. Long je přitom známým aktivistou bojujícím proti homosexualitě a sňatkům mezi partnery stejného pohlaví. V roce 2004 vedl dokonce v Atlantě protestní pochod.

Pastor obvinění odmítá a říká, že jde jen o peníze

Long všechna obvinění odmítá s odůvodněním, že oba mladíci jsou nedůvěryhodní, protože již dříve měli problémy se zákonem. Jediným důvodem soudních sporů má být finanční zisk. Jeden z mladíků, Maurice Robinson, byl chycen při vloupání do Longova sídla, kde ukradl věci v hodnotě 25000 Kč - většinou elektroniku a šperky.

Dle advokátky Bernstein šlo hlavně o pomstu za Longovo obtěžování. Jakmile se Robinson svěřil kamarádům se svými problémy s pastorem, zjistil, že v tom není sám. To ho rozzuřilo, a proto se k duchovnímu vůdci vloupal.

Ke dvěma mladíkům se s obviněním přidal ještě třetí - Jamal Parris (23). Ten tvrdí, že měl Longa oslovovat "taťko". Pastor se ho dále snažil přesvědčit, že jejich společné (sexuální) aktivity jsou jen zdravou součástí jeho duševního života. Případ bude pravděpodobně řešit soud.

jarypadlo ( 24. září 2010 12:35 )

co třeba zákonodárci a politici.Kterejpak prezident je proti sňatkům G+L u nás?

evolucius ( 23. září 2010 18:50 )

...klasika...učebnicový příklad...církev a její falešná morálka.

Zobrazit celou diskusi