Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (15) zabila svoji matku kvůli internetu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: jaj, ČTK, mivrk - 
15. září 2010
21:40

Před rakouským soudem stanula patnáctiletá dívka obviněná z vraždy vlastní matky. Pohádala se s ní kvůli sledování internetu a televize. Soud ji poslal na pět let do vězení, i když jí hrozil až desetiletý trest! Matka s dcerou měly dlouhodobě špatné vztahy.

Hádka mezi matkou a dcerou vypukla kvůli současnému sledování televize a brouzdání po internetu. K incidentu došlo 13. dubna letošního roku. Matka dceři přikázala, aby buď vypnula televizi, nebo počítač. Dívka u soudu vypověděla, že na to nereagovala, načež jí matka údajně uhodila a začala jí sprostě nadávat.

Dívka toto neunesla a v kuchyni si vzala nůž s dvanácticentimetrovou čepelí. Matku poté v koupelně sedmi ranami ubodala k smrti, zamkla ji a utekla. Dívce v té době bylo pouhých čtrnáct let.

Otec vypověděl, že na konfliktech nese vinu jeho žena

Sedmatřicetiletou mrtvou ženu původem z Česka našli otec a bratr děvčete. Policie dívku zadržela v nedalekém parku, její polohu určila podle mobilu. Děvče se k činu přiznalo, ale popřelo, že by matku chtělo zabít.

Spory mezi matkou a dcerou trvaly několik let. Otec dívky u soudu řekl, že jeho žena byla nešťastná a nevěděla, kam vlastně patří. Neuměla příliš dobře německy a v Rakousku se necítila svá. Ze své dcery si tak udělala "hromosvod". Hádky začaly, když dívce bylo deset let, matka ji prý často nadávala a bila.

Zobrazit celou diskusi