Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Puberťák (17) uškrtil mladšího bratra. Vraždil podle seriálu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ap, INT, mivrk - 
15. září 2010
20:30

Americký krimiseriál Dexter má nebezpečný vliv. Mladý vrah z USA uškrtil holýma rukama svého bratra. Byla to již druhá vražda inspirovaná slavnou televizní sérií.

Andrew Conley (17) byl posedlý touhou zabíjet. Dlouho přemýšlel o vraždě vlastního otce. Nakonec se rozhodl pro mladšího bratříčka Connera (10). Bylo to jednodušší. O tragédii informoval deník Daily Mail.

Škrtil ho půl hodiny

Conley se vyšetřovatelům svěřil, že čin dlouho plánoval a inspirací mu byl slavný krimiseriál Dexter, v němž má stejnojmenný vyšetřovatel zabíjení lidí jako svůj koníček.

Poté šokovaným vyšetřovatelům bez známky pohnutí popisoval, jak svého mladšího bratra pomalu šktil. Celé hrůzné představení trvalo skoro půl hodiny. Bezvládné tělo pak bez emocí pohodil do popelnice poblíž bytu, kde rodina žila.

Považuje se za Dextera

U soudu se obhajoba snažila dokázat, že byl Conley v době vraždy nepříčetný. Vrah se ale před soudem bez projevu jakékoliv lítosti doznal ke všem bodům obžaloby.

Mladému vrahovi hrozí 45 let vězení. Obžaloba bude chtít ale dosáhnout doživotního trestu bez možnosti podmínečného propuštění. Sám Conley před soudem vypověděl, že se zcela identifikuje s postavou televizního sériového vraha Dextera.

Srovnání kulhá

Toto pomatené tvrzení má i ve své ohavnosti jeden háček: Hlavní hrdina slavného televizního seriálu je krevním specialistou miamské kriminálky a zároveň sériovým vrahem s nutkavou potřebou zabíjet.

Jeho otec ho ovšem naučí tuto posedlost zvládnout tak, že zabíjí pouze další vrahy, kteří unikají spravedlnosti. Kohopak asi tak mohl zavraždit Conleyův malý bratříček Conner?

vaclavthekral ( 15. září 2010 22:06 )

procpak nam blesk nesdelil, ze se jedna o pripad z listopadu 2009? To uz vam dochazeji novejsi drby?

limak007 ( 15. září 2010 20:58 )

vymývání mozků. Ať žije kapitalizmus! S USA na věčné časy a nikdy jinak!

Zobrazit celou diskusi