Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Manželka střelce se zabarikádovala: Otevřu, až se manžel vrátí!

Autor: simao, ČTK - 
24. února 2015
21:01

Její manžel Zdeněk K. podle všeho postřílel 7 mužů a jednu ženu v restauraci Družba v Uherském Brodě. Po smrti je i on. Kolem domu, kde žil, roztáhla policie pásky, jenže dovnitř nepronikla. Manželka střelce se údajně zabarikádovala v domě. Policisty do něj pustí, až se manžel vrátí. Ví vůbec o smrti manžela?!

Žena údajného střelce z Uherského Brodu se zamkla v domě a s policisty mluvila jen přes dveře, uvedla Česká televize v úterý večer.

Policie patrně čekala na povolení k domovní prohlídce. Totožnost údajného pachatele ani obětí útoku zatím nezveřejnila. Jejich identitu ale zná, podle kriminalistů jsou všichni ze Zlínského kraje.

Policistům však prý žena řekla, že jim otevře, až se manžel vrátí. Uvedl to server Novinky.cz.

Video  Zásahovka vyvedla manželku údajného vraha z Uherského Hradiště  - Etienne Bláha, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Novinky.cz dále uvedly, že policie řešila kvůli manželům v minulosti prohřešky proti společenskému soužití. Žena prý měla brát léky, ale nedělala to. „Nevíme, jak se zachová, problémy s ní i jejím manželem jsme v minulosti řešili opakovaně,“ citoval server jednoho ze zasahujících policistů.

„20 let jsem ho neviděl, já bych ho ani nepoznal...,“ řekl České televizi soused manželů. O manželce dodal: „Vykřikovala, křičela, však o tom všichni ví. Dělala problémy.“

K povaze střelce z Uherského Brodu se pak vyjádřil i ministr vnitra Milan Chovanec, který do města přispěchal. „Ten člověk jevil známky určitého vyšinutí, podivína a my budeme zkoumat, jak je možné, že měl zbrojní průkaz. Jestli získal zbrojní průkaz podle práva,“ uvedl ministr Chovanec pro TV Nova.

Podle starosty Patrika Kunčara dnešní událost městem se 17 000 obyvateli hluboce otřásla. „Nikdy by mě nenapadlo, že v městě naší velikosti se může něco podobného stát,“ řekl Kunčar . Připomněl, že Uherskobrodsko naposled velkou tragédii zažilo v roce 2012, kdy při rallye Lopeník zemřely čtyři dívky.

Město podle mluvčí radnice Elen Sladké hodlá pozůstalým po obětech masakru v restauraci Družba poskytnout morální i finanční pomoc, stejně tak se chce zachovat i Zlínský kraj. „V nejbližší době bude také vyhlášena sbírka na pomoc pozůstalým po obětech,“ uvedla Sladká. Ve středu v 10:00 se bude na místě tragédie konat pietní akt, památku zesnulých uctí na svém zasedání i zastupitelé města. „Projevy soustrasti přicházejí ze všech stran, ty nejcitlivější jsou z družebních měst,“ doplnila Sladká. Za oběti byly v Praze i v Uherském Brodě slouženy mše svaté.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

k999. ( 24. února 2015 23:38 )

Zije

nojasne ( 24. února 2015 23:33 )

A v jakým stavu ? Tak , či tak ?

k999. ( 24. února 2015 23:21 )

Tak už tu pizdu mají

k999. ( 24. února 2015 23:12 )

nojasne ( 24. února 2015 23:11 )

Ne, prej slíbil Mynářovi, že mu půjde za svědka. Pilu si sebou taky vezme, po obřadu přeřízne nevěstu.

Zobrazit celou diskusi