Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt reprezentačního kickboxera (†33): Promluvila policie i bratr ubitého!

Autor: Jaroslav Šimáček - 
11. dubna 2012
21:17

Vyšetřování je v plném proudu a na svět se dostávají další podrobnosti případu mrtvého slovenského reprezentanta Ladislava Tótha (†33), kterého má jeho bratr Štefan (35) stále před očima. Nevěří, jak mohlo k takové tragédii dojít a mrzí ho, že nedokázal pomoci. Co přesně se osudné noci stalo?

Tragická smrt slovenského reprezentanta v kickboxu Ladislava Tótha (†33) po bitce na diskotéce v obci Zádiel rozesmutnila pozůstalé, kamarády, kolegy i sportovní fanoušky. Zároveň na povrch vyplývají další okolnosti činu, ze kterého byli obviněna trojice problémových bitkařů Ján (29), Patrik (27) a Elemír (23) z obce Turná nad Bodvou.

"Obvinění byli umístěni do cely předběžného zajištění. Vyšetřovatel zároveň podal podnět na zpracování návrhu na vazební stíhání obviněných," prozradila slovenským médiím košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Tóth se fotil s fanynkami, bít se nechtěl

K napadení došlo před diskotékou v sobotu kolem 3:50. Slovenský repezentant se podle serveru topky.sk předtím fotil s fanynkami v různých akčních pózách, bít se nechtěl.

"Lacko nebyl typ člověka, který provokoval," potvrzuje v diskuzi na webu Čas.sk jedna z jeho známých. "Hodně z nás, kdo jsme ho znali, bysme za něj dali ruku do ohně. Často na něj s manželem myslíme, protože jsou z jednoho fachu a oba dva se tomu zaníceně věnují (věnovali). Máme stále jeho tvář před sebou... To co se stalo je nesmírně strašné a bolestivé a věřím, že viníci za to draze zaplatí."

Když si na kickboxera Tótha vyšlápli všichni tři agresoři najednou, opakovaně ho udeřili do hlavy a po jeho pádu na zem do něj kopali jak smyslů zbavení. "Po pádu na zem ho útočníci kopali po celém těle," potvrzuje policejní mluvčí.

V celém případu od začátku figuroval i dýdžej, který raněného sportovce ukryl v zadní místnosti diskotéky. Bratr mrtvého ho považoval za komplice, on se však prý jen snažil těžce poraněného kickboxera ukrýt, uvedly topky.sk. Trojice ho však pronásledovala dál a vykopla dveře. Ladislav, přezdívaný Doky, však mezitím zmobilizoval zbytky sil a utekl oknem. To bylo naposledy, co ho viděli živého.

Pořádnou nakládačku mezitím dostal i Tóthův starší bratr Štefan (35). Na rozdíl od bratra však utrpěl zranění o něco lehčí. Ta Dokyho se ukázala jako neslučitelná se životem - policie potvrdila, že podlehl zraněním z nerovné bitky.

Bratr kickboxera má výčitky: Nedokázal jsem mu pomoci

Tóthův bratr byl sám napadený a zraněný, přesto ho nyní pronásledují výčitky. Jak prozradil Novému času, štve ho, že nedokázal bratrovi pomoci.

"Je mi nesmírně těžko u srdce, bratra mám stále před očima," říká smutně. "Zábava byla naprosto normální a bez problémů až do okamžiku, kdy se jeden z vyhazovačů začal do Laciho navážet," prozrazuje, jak celý konflikt začal. "Provokoval ho, že co prý takový kickboxer jako on dokázal. Laci mi stihl jen prohodit, že ho radši nechá na pokoji a nebude se s ním bavit, natož se s ním bít."

"V tom se však do něj vyhazovač pustil a pomáhali mu ještě dva další," vzpomíná na začátek bitky. "Ani jsem se nenadál a začala mela. Mě bili v jednom koutě a ani sám dobře nevím, jak jsem se dostal domů." Jeho bratr se však do svého bytu nevrátil...

Štefan proto zorganizoval kamarády a vydali se Ladislava hledat. Marně. Až ho nakonec našli policisté pohozeného v příkopu poblíž obce Dvorníky, kde ho však prý již předtím s kamarády bratr hledal. "Je mi velmi líto, že jsem bratrovi nedokázal pomoct dřív," říká smutně reprezentantův bratr. 

fitman ( 12. dubna 2012 09:50 )

i kdyby to bylo tak, jak píše milovník romů "hofihofi", se nemění nic na tom, že cikáni žijí a bez jediné modřiny a kickboxer je po smrti !! umlátili a ukopali ho K SMRTI,což je prasárna největšího kalibru a já osobně jsem pro nejvyšší trest co jde, ať jsou útočníci třeba národnosti křovácké...tady přece nejde o to,jakou mají útočníci barvu kůže,ale jakým způsobem útočili a s jakými následky!osobně bych byl pro,aby už nikdy nevylezli ven z basy.Takové hovada (lidi tohle nedělají) nemají mezi námi co dělat...

hofihofi ( 12. dubna 2012 03:55 )

Jinak jak typicke pro mistni slipky, vyjadril jsem jen dve hypotezy a jasne rekl, ze to je jen uvaha jak by to asi mohlo byt, misto jakehokoliv uvazovani, jak zde jasne vidime, se mistni hlupaci vrhli a spilaji tomu, kdo s nimi nedrzi basu v rasistickych uvahach. Znacne mne to pripomihna par rvounu, co se hrde sesli nedavno na Chanove a byli s ostudou vyhnani a vec skoncila posmechem. Misto rozumnych uvah, zde mistni slepice zacnou nadavat pisateli, ktery je naznacil jak by to mohlo byt. Vysledek, snuska nedospelych vykriku a nadavek na stranu nezaujateho ucastnika. Banda hlupavku se predvedla nic nerikajicim revem, beze smyslu, krach jak v tom Chanove. MNAU !

hofihofi ( 12. dubna 2012 03:33 )

A mel? Nemel, a jak to bylo nevis, to nevi nikdo, a tyx ani neumis cist.

hofihofi ( 12. dubna 2012 03:32 )

A na jednoho, tak neumis pocitat.

hofihofi ( 12. dubna 2012 03:31 )

12356 no vidis, ale mam lepsi prehled nez ta, protozezatim co ty jen nadavas beze smyslu, ja to vidim nestrane, zatim je vse na vypovedi brachy co dostal na budku taky a vsichni bez ubzovani rvou jak pominuitti.A cucak si to z pestu. hehehe.A cikanech nemas ani paru, kdo to jsou a jak pochazeji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání