Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kickboxera (†33) umlátili na diskotéce: Poslední foto před smrtí

Kickboxer a slovenský reprezntant Ladislav Tóth si užíval na diskotéce (vpravo), jde však patrně o jeho poslední foto před smrtí, než ho několik mužů ubilo
Kickboxer a slovenský reprezntant Ladislav Tóth si užíval na diskotéce (vpravo), jde však patrně o jeho poslední foto před smrtí, než ho několik mužů ubilo  (Autor: Čas.sk)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
10. dubna 2012
11:54

Byl slovenským reprezentantem a dotáhl to až na vicemistra světa. Jenže v pondělí ho našli policisté mrtvého. Ubila ho nejspíš přesila mužů na diskotéce! Dva ze tří podezřelých jsou Romové. Máme pro vás patrně poslední foto Ladislava Tótha (†33), přezdívaného Doky, před smrtí.

Nad vraždou slovenského kickboxera Ladislava "Dokyho" Tótha (†33) se stále vznáší několik nejasností, které by mělo odhalit policejní vyšetřování. Rozjelo se na plné obrátky poté, co sportovce našli mrtvého v příkopu mezi obcemi Dvorníky a Turňa nad Bodvou v Košickém kraji.

Jak vyplynulo na povrch, kickboxer se předtím ze soboty na neděli dobře bavil v nedaleké obci Zádiel na diskotéce. Vyrazil tam spolu s bratrem a kamarády, jenže v noci se strhla bitka, při které byl od svého doprovodu oddělen.

Přesila mužů do něj kopala, bili ho, odtáhli do odlehlé místnost, kde chtěli v masakru pokračovat. Zraněnému Ladislavovi se však povedlo z nepříjemné šlamastyky dostat. Jenže nejspíš jen na chvíli. "Bratr jim utekl skrz okno, víc jsem o něm nevěděl. Hledal jsem ho, zavolal kamarády, aby mi pomohli, ale bezvýsledně," prozradil pro Čas.sk Ladislavův starší bratr.

S velkou tržnou ránou na hlavě však našla Ladislava až policie, která již zadržela tři podezřelé. Dva z nich jsou údajně romské národnosti. Přesnou příčinu smrti policisté zatím neuvedli, stejně tak ani to, zda kickboxer zemřel přímo na následky zranění z bitky na diskotéce, nebo zda jej pachatelé po rvačce dále pronásledovali. Mezi Ladislavovým zmizením a nalezením jeho těla je takřka 24 hodinová mezera.

Mistr světa z roku 1999: Prát se na ulici a v ringu je veliký rozdíl

Především ve slovenských diskuzích se také vyrojily spekulace o tom, jak je možné, že vicemistr v kickboxu v bitce podlehl. Je však jasné, že bojovat s přesilou není jen tak. Navíc pokud měl dobře se bavící Tóth něco upito, což poslední foto před smrtí, které jeho kamarádi vyvěsili na facebook, nevyvrací.  

"Prát se na diskotéce a v ringu je ohromný rozdíl. V ringu je jeden soupeř a jasná pravidla. Na ulici, pravidla nejsou. Vše je otevřené a záleží, kolik lidí se tam přimíchá, kolik je protivníků, jaké je osvětlení, v jakém jste stavu a kondici. Je těžké posoudit šance i třeba profesionálního zápasníka. Může to skončit všelijak," sdělil Tn.cz Miloš Šnédar, mistr světa v kickboxu z roku 1999.

"Je to strašná zpráva nejen pro kickboxerský svět, ale pro všechny lidi. Když se stane něco takovéto, každým to otřese," dodal Šnédar ke slovenské tragédii.

Video Sestřih z jednoho z posledních utkání Ladislava Tótha (v modrém) - Youtube.com
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání