Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řezník: Moje hudba je druh terapie! Masku nosím, protože jsem hnusnej

Řezník na chatu v Blesk.cz
Řezník na chatu v Blesk.cz  (Autor: Daniel Černovský)
Autor: Lukáš Vincourek - 
29. listopadu 2013
15:47

Kontroverzní rapper Martin Pohl alias Marty alias Řezník rozhýbal stojaté vody českého šoubyznysu. Podle mnohých měl vyhrát Českého slavíka v kategorii Hvězda internetu. Pořadatelé ho ale navzdory drtivému vedení v anketě vyškrtli. Oficiálně kvůli tomu, že jeho tvorba je v rozporu s právním řádem ČR. On sám toto nařčení odmítá a na chatu Blesk.cz prozradil nejen to, proč se věnuje propagaci násilí, ale například i to, proč nosí takřka neustále masku, v níž přišel i do redakce Blesk.cz.

Na chatu musel občas Řezník čelit otázkám na tělo nebo spíše negativním narážkám na svoji tvorbu. Se vším se ale dokázal vypořádat s bodrostí sobě vlastní. Například na dotaz proč nosí masku, odpověděl: "Protože jsem hnusnej!"

Ostatně s otázkou mířenou důvod jeho odpudivé tvorby, respektive, zda se mu nezdá mnohdy návodná řekl: "Naopak, až mi nesčetně fanoušků popsalo situaci, kdy je v životě něco nas.re - ať už holka, škola, rodiče, šikana apod. A když si pustí mojí muziku, tak ta jejich nahromaděná agrese najednou odejde. Ti lidé se s tou muzikou ztotožněj, takže pak nemusí dělat blbosti v reálnym světě. Je to taková forma terapie, i když se to na první pohled nezdá," uvedl Řezník.

Vysokoškolák Řezník

Přítomné možná šokoval i tím, že přiznal své vzdělání. "Jsem vysokoškolák a dokonce s titulem Ing. Vystudoval jsem VŠE," zmínil.

Diskuse se nicméně čas od času přesto stočila na dnes už kontroverzní udílení cen Českého slavíka, respektive jeho vyřazení a následného korunování jiného rappera Johnyho Machette skokanem roku. Podle Řezníka situaci nezvládá pořadatel: "Kdyby Mattoni jednala legitimně, tak to vůbec nemuselo dojít až sem. Mohli mě v klidu vyšoupnout na začátku a ušetřili by si tenhle skandál. Tu komunikaci těžce nezvládli. Jinak proti Johnymu rozhodně nic nemám a vrátit od něj nic nechci," napsal a dodal:

"Nicméně já byl vyloučen prý proto, že moje tvorba je v rozporu s právním řádem ČR - což mám od soudu posvěcený, že to tak není. Johny propaguje marihuanu (což je mi osobně šumák) a rapuje do kradených beatů od Macklemora, a krást se asi nemá... Nebo Mattoni schvaluje krádež? 

Rodiče stojí za mnou, i když táta mi dal přes hubu

Asi nejštiplavější dotaz dostal drsný rapper na členy své rodiny, respektive, zda schvalují Řezníkovu tvorbu. "Rodiče stojí za mnou, fotr si se mnou dokonce i zarepoval v songu Muj Táta a chystáme další! Nicméně už mi za to dal jednou i přes hubu. Dědovi se to taky nezamlouvá a taky mi rozbil hubu. Svou ale já to beru jako nadsázku," zmínil a dodal:

"Je jako s hororama nebo pornem, taky to není pro děti, stejně jako moje muzika. Lidi by ty svý špunty měli víc hlídat ať na to nelezou, to už je zodpovědnost rodičů. Svět je svinstva plnej a nevim proč by svinstvo nemohlo bejt i v hudbě. Je vaší svobodnou volbou to poslouchat nebo neposlouchat."

Chci pozvednout českou kinematografii

Z reakcí fanouškovské základny Řezníka lze usuzovat, že "svého" miláčka by rádi vyzdvihli z undergroundu do popředí, což se jim v posledních dnech poměrně zdatně daří. Dokonce dostal dotaz, zda by nechtěl například natočit pořádný horor.

"Určitě by mě to bavilo. Horor bych natočil rád, v Čechách skoro nic takovýho nevzniká, takže bych to chtěl trochu pozvednout!"

 


pelagie ( 30. listopadu 2013 09:17 )

"Řekl : protože jsem hnusnej".... a taky tak trochu na palici , běž se léčit demente ......

inqizitor ( 29. listopadu 2013 21:50 )

však to neni pěvecká soutěž

e.44 ( 29. listopadu 2013 20:36 )

souhlas

wimr ( 29. listopadu 2013 19:50 )

jsou vás celé zástupy, volíte pravici a chrochtáte při tom, blbe

karelhlavaty ( 29. listopadu 2013 16:14 )

Fandím ti, chlape. A vidíš jak tahle země dopadla - nějací hlavouni vyřadí někoho ze soutěže kvůli "nevhodnosti". Taková anketa je potom skutečně k zblití a nedivím se, že ji první interpreti začínají bojkotovat, ač si o jejich kvalitách můžeme myslet co chceme. Mě se taky zvedá kýbl když slyším Michala Davida, ale proč by neměl mít právo ucházet se o hlasy svých fanoušků? Zrovna tak ta normalizační kur.vička s vytahaným hudrovadlem nebo božský Kódl. Vyřadit někoho kvůli tomu, že zpívá nevhodné texty, by se ve svobodném světě nemělo stát. Těm, kdo jsou za tento krok zodpovědní, bych doporučil shlédnout tento klip a zaposlouchat se do láskyplného něžného textu: youtube.com/watch?v=qs_uIjZm4XQ

Zobrazit celou diskusi