Matěj Ruppert už kontaktoval pořadatele Slavíka a chce jim vrátit ocenění, které získal v roce 2006 v kategorii Skokan roku. Odůvodňuje to tím, že pořadatelé schválně ze soutěže vyšachovali kontroverzního rappera Řezníka, jehož hudba a texty jsou jen pro velmi, velmi, velmi silné nátury. Rappuje například o tom, jak brutálně zavraždí dívku a pak ji znásilňuje. K písni Noc plná překvapení vytvořil tento šílený umělec podobně krvavý a morbidní klip.

 

Proč se ho ale jeden z našich nejlepších zpěváků zastává? "V roce 2006 jsem získal Slavíka - moc jsem si toho vážil. Mrzí mě, že ho teď budu muset vrátit. Je to nefér vůči Řezníkovi. Je to jeho vidění světa. Slavík není pořad pro děti. Stejně jeho videa nejsou pro děti," řekl Ruppert. 

 

"Nesdílím názor ředitele tý společnosti, která řídí udílení Slavíků, že je to propagace pana Fritzla, kterej je pěknej šmejd a myslím si, že by měl sedět až dokonce věků," dodal.

 

14 dní před udílením Slavíků byly na stránce soutěže omylem zveřejněny výsledky a informace, že soutěž byla ukončena. Řezník díky masivní podpoře své fanouškovské základny skončil na prvním místě. Když se dotazoval u pořadatele, bylo mu oznámeno, že šlo jen o výsledky průběžného hlasování. Jeho fanoušci na jeho výzvu začali o to urputněji hlasovat. Nakonec ale nebyl ani v první desítce. Rapper tak přišel nejen o vítězství ale i o finanční částku 100 tisíc korun! 

 

Podívejte se na videoreportáž, kde Matěj Ruppert otevřeně mluví o vrácení Zlatý Slavík v kategorii “ Skokan roku“.

 

Video
Video se připravuje ...

Matej Ruppert vraci Slavika Thomas Kruchina, Tomáš Sovinský