Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Ve Varnsdorfu se bude demonstrovat i v sobotu!

Neohlášené pochody kontrolují těžkooděnci.
Neohlášené pochody kontrolují těžkooděnci.  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: evak, ČTK - 
3. září 2011
15:39

Neonacistické hnutí Svobodná mládež na sobotu do Varnsdorfu svolalo protestní pochod proti růstu kriminality Romů ve Šluknovském výběžku. Demonstrace není oficiálně ohlášena. Hnutí na ni zve jen na svých internetových stránkách. K zásahu jsou připraveny stovky policistů. Německá policie zpřísnila kontroly na hranicích s Českem.

"Žádné shromáždění oficiálně oznámeno nebylo, ale monitorujeme, jestli do Varnsdorfu nemíří nějací extrémisté," řekla krajská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. Situaci bude na místě monitorovat několik stovek policistů a v případě potřeby bude možné povolat i posily. Saská policie zesílí o víkendu kontroly u hranic s Českem. Zaměří se na německé pravicové extremisty, kteří by mohli podpořit české radikály při demonstracích proti Romům na Šluknovsku.

V regionu v posledních měsících eskalovalo napětí mezi starousedlíky a Romy, které tam sestěhovaly realitní kanceláře spekulující s byty. Situace se vyhrotila počátkem srpna, kdy skupina pěti Romů zaútočila mačetami na osazenstvo herny v Novém Boru na Českolipsku. O 14 dnů později pak údajně zaútočila skupina až 20 Romů na mnohem menší skupinku v Rumburku. Minulý týden se na několika místech na severu Čech odehrály protiromsky zaměřené demonstrace, při nichž musela zasahovat i policie.

marie60 ( 3. září 2011 16:51 )

Člověk bude mít strach něco už napsat, aby se někoho nedotkl, ale když sami psali třeba o tom Bartákovi co je zač, tak to bylo podle nich vpořádku, ale my, obyčejní diskutující nesmíme nic ostřejšího proti takovým šmejdům, napsat.

marie60 ( 3. září 2011 16:48 )

Ten cenzor na NOVINKÁCH je nějak chabrus na nervy. Ted´ mi dali blok za tenhle můj příspěvek..Podívejte se na toho pupkatého cikána a pak, že se mají zle))

kozmix ( 3. září 2011 16:04 )

A stejně tuhle diskusi zase uzavřou..

kozmix ( 3. září 2011 16:04 )

NAPÁÁÁÁÁLM!!!!!!!!! Jako ve vietnamu... A bude od lůz klid!

Zobrazit celou diskusi