Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česká města začala do internetových map snímat tříkolky od Google

Internetová firma Google začala V Praze a dalších vybraných českých a moravských městech využívat ke snímání zajímavých míst pro mapovou aplikaci Street View speciální tříkolky.
Internetová firma Google začala V Praze a dalších vybraných českých a moravských městech využívat ke snímání zajímavých míst pro mapovou aplikaci Street View speciální tříkolky.  (Autor: Google)
Autor: ČTK - 
6. srpna 2009
17:25

Internetová firma Google začala V Praze a dalších vybraných českých a moravských městech využívat ke snímání zajímavých míst pro mapovou aplikaci Street View speciální tříkolky. Chce je nasadit tam, kam se běžně nedostanou automobily Google, které mapují například Prahu už od jara.

Česká republika je šestou zemí v Evropě a první zemí střední a východní Evropy, kde se tříkolky objeví. Tříkolky vůbec poprvé vyjely v květnu letošního roku do italských ulic, kde mapovaly například římská a milánská náměstí. Kromě Itálie v Evropě zavítaly také do Španělska, Velké Británie a Nizozemí.

Hlavní výhodou tříkolky je, že se bez problémů dostane na pěší zónu nebo třeba do zákazu vjezdu. Uživatelé z České republiky i ze zahraničí tak nepřijdou o snímky z historických ulic, náměstí a jiných míst, která jsou sice veřejným prostranstvím, ale vozům nepřístupná.

Tříkolky firma využije i při snímání tří vítězných lokalit v rámci projektu České Street View tipy, tedy historických míst Olomouce, Českého Krumlova a Českého Švýcarska.

Tříkolky nesou logo a barvy společnosti Google a jsou vybaveny stejnými přístroji jako Street View auta, která sbírají fotodokumentaci. Kvalita snímání závisí nejen na počasí, ale také výkonu cyklisty a dostupnosti terénu.

Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006, nyní dosáhla třetinového podílu na českém trhu vyhledávání. Google od otevření pobočky uvedl na český trh více než 30 lokalizovaných služeb.

Internetová firma Google začala V Praze a dalších vybraných českých a moravských městech využívat ke snímání zajímavých míst pro mapovou aplikaci Street View speciální tříkolky. Internetová firma Google začala V Praze a dalších vybraných českých a moravských městech využívat ke snímání zajímavých míst pro mapovou aplikaci Street View speciální tříkolky. | Google

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi