Prozatím si na Google mapách můžete prohlédnout zevnitř deset bundesligových stadionů například Allianz Arenu v Mnichově - domov Bayernu Mnichov nebo Imtech Arenu v Hamburku. Vyzkoušet si můžete jak pohled z hlediště, tak od postranní čáry. Celé hřiště si tahem myši projdete kolem dokola.

Projet si můžete také ulice kolem slavných památek např. Siegessäule (Vítězného sloupu) v Berlíně nebo Theaterplaz v Drážďanech. Během dvou týdnů by měla být zmapována a vyfocena všechna veliká města v Německu. Google dostupné ulice neustále aktualizuje.

Fotogalerie
6 fotografií

Street view jako reklama

Kuriózní je, že první perfektně zmapované místo v Německu je malé město Oberstaufen se sedmi tisíci obyvateli. Samotní obyvatelé si totiž Google k sobě pozvali již v srpnu, zvelebili ulice i náměstí, aby na internetu působili reprezentativně. Být na Street view je pro ně velikou reklamou.

Kolem Google Street View se strhla veliká debata ohledně zásahů do soukromí. Připomeňme, že se na internetu objevily fotografie z dopravních nehod, polonahých slečen slunících se v parku nebo pánů močících u stromů. Program sice automaticky rozmazává tváře a poznávací značky aut, ale ne vždy se to povede správně. V Německu se dokonce u necelých tří procent domácností budou rozmazávat celé domy.

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Oberstaufen