Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blesk pomohl: První štěně už má svůj pelíšek

Autor: Ivana Žáková - 
4. června 2009
05:03

Redakci Blesku doslova bombardují čtenáři, kterým není lhostejný osud devíti štěňat německého ovčáka. Jejich máma se ztratila a hladová štěňata zůstala na krku Liboru Kurnickému, který musí prodávat své věci, aby je nakrmil.

Lidé posílají krmivo pro pejsky, výživu i finanční pomoc. Pro první štěně si včera přijel Honza (19) s celou svojí rodinou.

„Když jsme se dočetli v Blesku, jak krutý osud by štěňata čekal, kdyby je pan Kurnický nezachránil, rozhodli jsme se okamžitě si pro jedno přijet,“ říká Milena Chovanová z Ostravy-Bartovic.

Nedávno jí zemřel vlčák křížený s malamutem. „Bylo mu už třináct let, po druhé operaci zemřel. Bylo to pro nás strašně bolestné, o to víc se těšíme na štěňátko,“ přiznala Chovanová, která pro ostatní pejsky přivezla mléko a krmivo.

Štěňátka čekají na nové majitele Štěňátka čekají na nové majitele | autorka

Pro pejska si přijela s manželem, dcerou Evou a synem Honzou, který se nemohl dočkat okamžiku, až se ke štěněti přitulí. „Bude se jmenovat Blek, protože je celý černý. Máme obrovskou zahradu, takže bude mít skvělý výběh. Máme pro něj i nádhernou boudu. Zatím ale bude s námi doma v pelíšku,“ prozradil šťastný dobrovolný hasič Honza.

„Pro mě je nejdůležitější, že pejsek je v dobrých rukou a bude o něj dobře postaráno,“ povídá s úsměvem Libor Kurnický. Štěňata zachránil před smrtí, přestože sám neměl peníze na mléko pro ně. Zůstal na sociální podpoře, protože po operaci prasklé cévky v mozku nemůže sehnat práci.

V útulku štěňata odmítli a muž začal prodávat a dávat do zastavárny své věci, včetně mobilu, aby mohl hladovým štěňatům koupit mléko a piškoty.

Blesku se včera ozvala více než stovka lidí, kteří chtějí zachránci a jeho devíti štěňatům pomoci, anebo se o ně starat.

„Je to pro mě neuvěřitelné a strašně všem moc děkuji,“ vzkázal Libor Kurnický.

eva1960 ( 6. června 2009 19:21 )

rovněž já děkuji redakci Blesku za jeho významný podíl při záchraně štěňat a při dobré věci. Prosím budte dál takoví a přinášejte i tyto zprávy. Je vidět že je ještě spousta dobrých lidí. děkuji

andelika ( 5. června 2009 10:54 )

Mám slzy v očích když sem si přečetla jak to dobře dopadlo

cleo ( 4. června 2009 10:20 )

Jediné, co Vám člověk nikdy nemůže upřít, Vážená redakce, jsou Vaše zásluhy za tyto příběhy, kdy se národ spojí a pomůže.Opravdu toho si na Vás cením, to smekám.Bez Vás by určitě spousta zvířat trpce skonalo!! Nikdy s tímto nepřestávejte, prosím, nikdy!!

sabinecka ( 4. června 2009 09:38 )

Je krásné dávat takovou zprávu, neboť i zvířata jsou součástí naší země.Vřelé díky, za to,že jste ta štěňátka zachránil.

Zobrazit celou diskusi