Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Francouz spí s aligátorem v posteli. Mezi stovkami zvířat má kobry i tarantule

Autor: nkov - 
21. září 2018
09:55

Kočku nebo psa si doma dokážeme představit nejspíš všichni. Co byste ale řekli na domácnost se stovkami zvířat, mezi nimi i aligátory? Co je pro většinu lidí spíš noční můra, to přináší radost jednomu muži z Francie. Philippe Gillet chová celkem čtyři stovky zvířat, nechybí mezi nimi tarantule ani aligátoři. S jedním z nich dokonce sdílí postel.

„Pojďte, pohněte sebou,“ pobízí Gillet své dva aligátory, které pojmenoval Ali a Gator. Pod stolem se mezitím stočila dožluta zbarvená kobra, na různých místech v bytě ale můžete najít také tarantule, kajmany, chřestýše nebo ještěry. „Až se trochu oťukáte, můžete je zavolat a dát jim něco k jídlu,“ říká Francouz pro Daily Mail.

Gillet Aliho i Gatora zachránil z farmy zpracovávající aligátoří kůži. Většinu zvířat ale získal od majitelů, kteří už je nechtěli. „Je nefér, jak se k nim chováme. Jen kvůli tomu, že jim nerozumíme,“ stěžuje si Gillet a dodává: „Nerozumíme jim, nesnášíme je, myslíme si, že jsou příšerní.“

Gillet tvrdí, že má na chov zvířat veškerá povolení. Se zvířaty jezdí pravidelně na roadshow, kde se snaží aligátory přiblížit lidem. Trvá na tom, že sousedům jeho neobvyklý koníček nevadí – často se prý sami staví na kávu. Ty nejnebezpečnější hady totiž chová zavřené daleko od lidí. Místní hasičský oddíl už si ale svým bezpečím tak jistý není, přišli totiž s opatřením, že ani v případě nouze nemají do Gilletova bytu vstupovat.

sores ( 21. září 2018 10:30 )

Denně se potvrzuje jak se člověk přírodě nepovedl, člověk je horší než dobrý!!! Mělo by to být obráceně.

Zobrazit celou diskusi