Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ženu při venčení psa zabil aligátor. Její ostatky našli v parku

Autor: jer - 
10. června 2018
20:52

Policie téměř dva dny pátrala po obyvatelce Floridy. Podle svědků ji uchvátil obří aligátor a zatáhnul do vody. Nejhorší obavy policistů se naplnily, když se v jezeře plném aligátorů našly ostatky 47leté ženy. Informoval The Independent.

Shizuka Natsukiová údajně venčila své psy v národním parku Silver Lakes Rotary v americkém státě Florida, nedaleko Miami. Procházka podél jezera obývaného aligátory se jí ale stala osudnou.

Jeden ze svědků pro úřady řekl, že viděl, jak ženu aligátor stáhnul do vody. Jiní svědci uvedli, že nejdříve viděli ženu se psy, potom jen samotné psy, jak štěkají u jezera. Jeden ze psů měl čerstvé zranění na boku, uvedla policistka Viviana Gallinalová.

Pitva asi 3,6 metru dlouhého aligátora podle komise floridských ochránců zvířat v neděli potvrdila, že predátor ženu skutečně pokousal. Mluvčí komise Rob Klepper uvedl, že proběhla pozitivní identifikace 47leté ženy z důkazů odebraných z aligátora. Neupřesnil, o jaké důkazy se jedná.

Úřady později oznámily, že v národním parku nalezly ostatky Natsukiové. „Tato tragédie je srdcervoucí pro všechny zúčastněné. Rodině a přátelům oběti vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedla komise v prohlášení.

Podle Jima Borrelli, přítele Matsukiové, oběť se svým manželem venčili psy v parku často. Pár nežil v sousedství, ale údajně vyhledával nová místa, kde venčit psy. V místě útoku Matsukiovou se psy viděla i řada rezidentů.

Borrella podle svých slov do parku poslal manžel Matsukiové, aby získal více informací. Manžel oběti je mimo město a snaží se letecky dostat domů.

Smrtelné útoky aligátorů jsou na Floridě stále vzácné. Komise ochránců zvířat odhaduje, že šance na zranění místních obyvatel aligátorem je přibližně 1 ku 3,2 milionu.

Od roku 1948 do 2017 komise zdokumentovala 401 lidí pokousaných aligátory, včetně 24 smrtelných případů. Nejčerstvějším případem je smrt dvouletého chlapce, který si v roce 2016 hrál u vody v Disneylandu.

Zobrazit celou diskusi