Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milenci prodali vše, aby se plavili po oceánu. Záhy ztroskotali a jsou na „suchu“

Autor: ash - 
12. února 2018
14:50

Nikki a Tanner si začali na Floridě plnit svůj „americký sen“. Prodali prakticky vše, co měli, včetně nábytku či svého vozu SUV. Za utržené peníze si koupili 49 let starou loď - aby na ní nejdřív žili a pak se s ní jednou vydali do světa. Jenže sen skončil hned po vyplutí. 

Už před rokem se Nikki Walshová (24) se svým partnerem Tannerem Broadwellem (26) rozhodli, že už nechtějí „otrocky“ den co den docházet do práce. „Jak žít naplno svůj život, když jste většinu dne v práci a za živobytí musíte platit skoro vše, co vyděláte? Musí přece existovat jiná možnost!“ řekla Nikki reportérovi amerického listu New York Post. 

Konec uprostřed mělčin

Pár si jako výchozí bod naplnění svého snu zvolil přístav v Tarpon Springs, městě na pobřeží Mexického zálivu na Floridě. Tam poté, co partneři koupili loď, několik měsíců žili i s jejich dvouletým mopsem Remym, zatímco dávali dohromady zásoby na dalekou cestu.

„Byli jsme perfektně připraveni,“ tvrdí i dnes Walshová. Prvním plánovaným výletním cílem se měl stát Karibik. S tím, co se stalo pak, však pár absolutně nepočítal. Dva dny po vyplutí se jejich loď potopila.

Loď se převrátila v kanálu uprostřed mělčin nazývaném Johnův průliv. „Mysleli jsme, že bude průjezd pohodový, ale netrefili jsme se,“ svěřila se Walshová. Na palubě měl přitom pár GPS navigaci i navigační mapy. Podle místních námořníků je průliv známý tím, že se v něm často přesouvají vrstvy písku.

Zbyly jim jen drobné a hračky pro psa 

„Byli jsme hodně vyděšení. Do uvízlé lodi začaly narážet velké vlny, které námi házely sem a tam,“ popsala kritický okamžik Walshová. Stála v tu chvíli na přídi, zatímco přítel Broadwell na zádi zachraňoval psa Remyho před utonutím.

Těsně před opuštěním lodi se páru ještě podařilo zachránit nějaké oblečení a důležité věci. Nezapomněli ani na věci pro psa. „Stihl jsem vzít Remyho jídlo a další věci, které potřebuje. Nezaslouží si, aby se ocitl bez svých oblíbených hraček,“ řekla Walshová.

Žena přiznala, že ona i přítel byli v plavbě na moři úplnými nováčky. Pár teď podle jejích slov zůstal „na suchu“ - jen s 90 dolary (zhruba 1800 korunami) v hotovosti a bez práce. Svoji loď přitom neměli ani pojištěnou.

„Svého snu se však zatím odmítáme vzdát,“ prohlásila Walshová. Hlavně prostřednictvím internetu se snaží vybrat 10 tisíc dolarů (přes 200 tisíc korun), které by mohly stačit na vyzdvižení a záchranu lodi. „Chceme to zkusit znovu a znovu,“ napsala Walshová na sbírkovém serveru GoFundMe.

syrucek ( 12. února 2018 18:55 )

ono soudě aspoň dle jejího výrazu to nebudou žádní inteligenti

sores ( 12. února 2018 15:55 )

Tak to mají blbí!

Zobrazit celou diskusi