Na Nových Mlýnech se právě konal jeden z pohárových závodů profesionálů, podle vyjádření Českého svazu jachtingu to ale s nehodou nemá nic společného a jde o pouhou schodu náhod. Na stejném místě se totiž ve stejnou dobu pořádala amatérská akce skautů, když náhlý poryv větru několik jejich loděk převrátil a posádky skončily ve vodě.

 „Zřejmě vlivem poryvu větru se převrátilo několik loděk současně. Na místě byla jako první vodní záchranná služba, následně se přidaly i hasičské jednotky z Hustopečí a Mikulova,“ řekl mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči z Hustopečí, kteří byli na místě první, našli ve vodě čtyři děti, které vytáhli do člunu, odvezli na břeh a zabalili do termofolií. Při druhém výjezdu na vodu našli posádku tří dospělých a tří dětí v lodi, která byla poškozená natolik, že nemohla plout dál. Zahákli ji a dotáhli do přístavu. 

Vodní záchranáři pak vytáhli z vody dalších pět dětí, u všech vylovených se jedná o rok narození kolem roku 2000. Tři náctileté museli záchranáři ošetřit, jednoho odvézt do nemocnice kvůli podchlazení. K nádrži byl přivolán také vrtulník, který ale jen monitoroval hladinu, zda se ještě někdo nenachází ve vodě. 

Na jiný zásah hasičů, tentokrát z pražské náplavky, se podívejte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Zásah hasičů na pražské náplavce byl rozsáhlý. Daniel Vitouš