Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Statečný tělocvikář (†49) kryl děti svým tělem. Kdo jsou oběti střelce z Floridy?

Autor: Darina Jíchová - 
15. února 2018
11:00

Při střelbě ve floridské škole ve městě Parkland zahynulo 17 lidí, desítky dalších byly zraněny. Zatím byla zveřejněna pouze jména třech obětí, jedná se o studentku Jaime Guttenbergovou a učitele tělocviku Chrisse Hixona a fotbalového trenéra Aarona Feise, který v nemocnici podlehl svým zraněním. Pachatel, bývalý student Nikolas Cruz (19), byl zatčen.

Jednou z obětí byl i oblíbený tělocvikář a vedoucí sportovní sekce Chris Hixon (†49). Mezi zraněnými byl i fotbalový kouč Aaron Feis, kterého ve vážném stavu převezli do nedaleké nemocnice. Lékaři dlouho bojovali o jeho život, ale Feis nakonec zemřel. Svědci vypověděli, že trenér kryl studenty vlastním tělem a poskytl jim čas, aby utekli do bezpečí. Sám byl několikrát zasažen.

Video  Zhrzený student vraždil bývalé spolužáky. 17 obětí při střelbě na Floridě  - Reuters, Matěj Šrám, David Vaníček
Video se připravuje ...

Hixon byl první obětí, jehož jméno policie zveřejnila. „Chris byl skvělý člověk,“ popsal ho jeho kolega ze sportovní sekce Dan Jacob. „Byl neskutečně srdečný a pro svoje svěřence by se rozdal. To, co se stalo, je hrozné a já tomu nemůžu uvěřit,“ dodal Jacob.

Studenti sdílejí fotku hrdiny

Šerif Scott Israel nejdříve oznámil, že mezi oběťmi je jeden ze školních tělocvikářů. Nebylo jasné, jestli myslí Hixona nebo Feise. Jeden z dalších koučů ale na Twitteru sdílel informace o Feisovi. „Kouč Feis zatím bojuje o život. Je ve vážném stavu, ale nezemřel, drží se,“ napsal kouč Jordan May, Feis ale svůj boj o život prohrál. Mnoho studentů školy na svých sociálních sítích sdíleli Feisovu fotku a prohlásili ho za hrdinu.

„Celou naši fotbalovou rodinu zasáhla zpráva, že jeden z našich trenérů Aaron Feis zemřel na následky střelných zranění. Obětavě bránil studenty před útočníkem, nehledě na to, že on sál byl zraněný. Zemřel jako hrdina a navždy zůstane v našich srdcích,“ napsali o něm členové fotbalového týmu, kde byl pomocným trenérem. Feis po sobě zanechal ženu a malou dceru. 

Noviny zveřejnily jméno židovské dívky

Noviny místní židovské obce oznámily, že mezi oběťmi je také studentka židovského původu Jaime Guttenbergová, další čtyři lidé z obce byli podle rabína zranění. Rodiče Jaime, Fred a Jennifer Guttenbergovi, zveřejnili na Facebooku.

„Náš syn Jesse vyvázl bez zranění, ale nemůžeme se spojit s Jamie. Jestli o ní někdo máte nějaké zprávy, viděli jste ji, nebo jste o ní slyšeli, prosím dejte nám vědět,“ napsal Fred na své internetové zdi. Rabín sice její smrt potvrdil, policie ale zatím jména mrtvých studentů nevydala.

Rodiny propadají zoufalství

Identifikace obětí pokračuje a policie obvolává jejich rodiny. Mnoho rodin propadlo hysterii a pátrá po svých dětech skrze sociální média. Pohřešuje se Gina Montaltová, Meadow Pollacková, Joaquin Oliver a Alyssa Alhadeffová. „Prosím najděte ji živou, je jí teprve patnáct. Nechali jsme vystopovat její telefon, je ve škole. Když na něj voláme, nezvedá to. Modlíme se, aby žila. Budeme vděčni za jakékoliv informace,“ prosí Alyssina babička.

Jedná se o 18. případ střelby ve škole na území USA za tento rok.

zombie ( 15. února 2018 23:43 )

jen hloupě žvanit umíte,kdykoliv se něco podobného může stát kdekoliv,bláznů běhá po světě plno a bez těch amíků byste žili sto let za opicema

jasnovidec01 ( 15. února 2018 22:46 )

jo jo,přesně tak,pořád dokola jen samé keci

strfnadice ( 15. února 2018 16:39 )

amerikáni posraný

Zobrazit celou diskusi