Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Chce to víc krav,“ rozhodl Kim Čong-un při inspekci na dobytčí farmě

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
14. srpna 2018
21:15

Severokorejský vůdce Kim Čong-un pokračuje ve svých inspekcích, v provincii Jižní Pchjongan navštívil dobytčí farmu. Procházel se mezi zvířaty a prohlížel si tamní obilnice. I Kim si je vědom, jak děsivý dopad může mít vlna veder na obyvatele KLDR, obavy z možného hladomoru se snažil rozptýlit úsměvem a prohlášením, že „země potřebuje více krav“, napsal deník Daily Mail.

Stejně jako během prohlídky továrny na zpracování ryb odložil tmavou maoistickou uniformu a ukázal se ve světlém obleku. Tričko s krátkými rukávy, ve kterém se procházel mezi nádržemi s rybami, ale nahradila košile s dlouhými rukávy.

Diktátor Kim vyrazil do továren na potraviny a dobytčích farem, aby rozptýlil obavy svého lidu. KLDR hrozí hladomor Diktátor Kim vyrazil do továren na potraviny a dobytčích farem, aby rozptýlil obavy svého lidu. KLDR hrozí hladomor | Reuters

Fotografie z inspekce farmy zveřejnila severokorejská vláda, jsou pravděpodobně součástí propagandy, která se snaží Kima prezentovat jako přátelského vůdce, domnívají se experti. Kim se během návštěvy nechal slyšet, že dobytčí farmy jsou státní prioritou. „Naše krávy by se měly řadit mezi nejlepší v rámci vyspělých zemí, musíme jich vyšlechtit víc, produkovat více masa a mléka,“ prohlásil vůdce.

KLDR v ohrožení hladomoru

Vedra v Severní Koree způsobila obrovské škody na úrodě rýže, kukuřice a dalších plodin a populace trpí hladem. Červený kříž varoval, že země může být na pokraji dalšího hladomoru. Na farmu v Ungoku Kima doprovodili specializovaní chovatelé a pěstitelé, kteří by podle jeho slov měli zajistit nárůst produkce. Sám prý nabídl vlastní názor, jak zastavit degeneraci stád.

Návštěva dobytčí farmy a továrny na zpracování ryb proběhla podle severokorejského státního tisku v neděli 5. srpna a Kim přislíbil, že se postará o hospodářský růst země.

Třetí setkání Kima s Munem

O hospodářství KLDR a jeho rozvoji se rovněž bude jednat na dalším mezikorejském summitu, který se uskuteční v září v severokorejské metropoli Pchjongjangu. Podle jihokorejské agentury Jonhap se na tom dnes dohodli vyjednavači v Pchanmundžomu v demilitarizovaném pásmu mezi KLDR a Jižní Koreou.

Bude se jednat o již třetí letošní setkání Kim Čong-una a jihokorejského prezidenta Mun Če-ina. Muži spolu jednali už v dubnu a květnu. Obě země deklarovaly zájem na tom, aby ještě letos mohla být podepsána mírová dohoda, která by nahradila smlouvu o příměří, jíž skončila korejská válka let 1950-53. Pchjongjang a Soul také slíbily, že budou pracovat na úplném odstranění jaderných zbraní z Korejského poloostrova.

Dnešní stručné oznámení o konání třetího letošního summitu neobsahuje žádné další podrobnosti. Neupřesňuje datum, přestože se na něm podle severokorejského zástupce delegace v Pchanmundžomu dohodly.

Video  Když Kim potkal Muna: Severní a Jižní Korea ukázaly světu „doják“  - Twitter / @TheBlueHouseKR
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

venca3389 ( 14. srpna 2018 21:38 )

a u nás je to obráceně všechno zničit a omezit kde byli krávy bud nejsou nebo hodně se omezilo , kde byli prasata to samní !!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi