Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Známý kytarista (†58) páchl tak, že donutil letadlo přistát. Zabila ho nekróza

Autor: Mii - 
28. června 2018
16:00

Byla to zpráva, která si získala širokou pozornost. Letadlo směřující na Kanárské ostrovy muselo nouzově přistát, protože jeden z cestujících zapáchal tolik, že okolní pasažéři zvraceli. Co vypadalo jako extrémní zanedbání hygieny, se však ukázalo jako smrtelná nemoc. Pasažérem byl slavný ruský kytarista Andrej Suchilin (†58) a páchl, protože trpěl nekrózou kůže. Tento týden zemřel, informoval holandský deník De Telegraaf.

Kritický let se odehrál letos 29. května. Suchilina museli vyloučit z letu nizozemského dopravce Transavia Airlines poté, co letadlo neplánovaně přistálo v Portugalsku. Další cestující zvraceli z toho, jak moc Suchilin zapáchal.

Rockový kytarista přitom nezanedbal hygienu, trpěl nekrózou kůže. Je to nemoc, při které člověku doslova odumírají buňky na těle. Kůže hnisá, odlupuje se, plesniví, až nakonec zcela upadne společně s tkáněmi pod ní.

Problém může vzniknout z několika důvodů, nejčastěji následkem poruchy cévního zásobení nebo působením chemických a fyzikálních vlivů. Kožní nekrózu může člověk získat při popáleninách, omrzlinách, proleženinách, následkem úrazu nebo při interních chorobách. Vznik může být také po aplikaci léků, jako jsou cytostatika nebo warfarin.

Pojišťovna nechtěla léčbu proplatit

Kytarista svou nemoc vysvětloval krátce po incidentu na svém Facebooku. „Tragickou a komickou skutečností na celé této situaci je, že jsem chytil nemoc, kvůli které je člověk dost smradlavý,“ napsal Suchilin. Následně byl přijat do nemocnice, ale jeho stav se rychle zhoršoval a upadl do kómatu. 25. června zemřel.

O všem informovala na Facebooku jeho žena Lidia. Popisovala také, jaký problém měla během manželovy nemoci se zdravotní pojišťovnou Ingosstrakh. Suchilin ještě před letem vyhledal lékařskou pomoc, ale doktoři mu sdělili, že jde o pouhou infekci a dali mu antibiotika. Když byl pak převezen do nemocnice ve Faro, kde letadlo nečekaně přistálo, Ingosstrakh uvedl, že jeho pojištění skončilo a nic mu neproplatí. Lidia se Suchilinem se se společností hádali pět hodin. Nakonec usoudili, že nejlepší bude zavolat ambulanci a požádat o peníze kamarády.

Aerolinky projevily rodině účast

Letecká společnost Transavia Airlines, jejíž let byl nucen nouzově přistát, zaslala serveru Newsweek vyjádření. Její zaměstnanci podle něj projevili účast s členy rodiny a přejí jim mnoho síly, aby ztrátu bližního překonali. Budoucím cestujícím žádné zdravotní problémy nehrozí, letadlo bylo dezinfikováno. Aerolinka také chápe, že to pro Suchilina musela být velice nepříjemná situace, ale stejně tak nepříjemná byla pro posádku letadla.

Andrej Suchilin byl společně s jeho kapelu C-Major známý ruský rockový kytarista. Spoluzakládal Moskevskou rockovou laboratoř, což je instituce, která pomáhala v 80. letech minulého století udržovat v Rusku rock´n´roll. V posledních letech se kytarista věnoval také novinařině a zvukovému mixu.

teufel ( 19. července 2018 13:03 )

Ty jsi vážně magor a trapný jsi ty. Tohleto je špinění Ruska, když se napíše, že to byl Rusák? To měli napsat, že to byl Eskymák? Měl bys zajít za psychiatrem, vidíš spiknutí v kdejaké bulvárem napsané krávovině.

antismejd ( 28. června 2018 18:04 )

známý ruský kytarista prostě zhnil zaživa,no jo Rusi neřeší jesti hnijí a smrdí a lítají si letadly jako by nic.

ahojky ( 28. června 2018 16:47 )

Známý...? Já toho smraďocha neznám

Zobrazit celou diskusi