Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tečka za Putinovým triumfem ve volbách: Opozičník Navalnyj půjde za mříže

Autor: ČTK, nkov - 
15. května 2018
17:25

Moskevský soud poslal ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného na třicet dnů do vězení za zorganizování nepovoleného mítinku před deseti dny. Protikorupčního blogera zadržela v sobotu 5. května v hlavním městě policie na demonstraci proti připravované inauguraci staronového prezidenta Vladimira Putina.

Policisté tehdy zasahovali ve dvaceti ruských městech. Celkem bylo podle ruských médií zadrženo několik tisíc lidí, jen v Moskvě jich bylo kolem 700. Putin, který v březnu s přehledem vyhrál prezidentské volby, byl do nejvyššího státního úřadu počtvrté uveden 7. května.

Navalnyj byl obžalován ze dvou přestupků, a to z opakovaného porušování pravidel pro pořádání demonstrací a z maření policejního zásahu. Ohlášený verdikt, nejvyšší možný, se týká prvního z nich, soud má ještě rozhodnout i o druhém.

salto ( 16. května 2018 07:22 )

Pan opozičník to má v hlavě zřejmě stejně srovnané jako jakýsi pan Cibulka (vřele doporučuji si jej někdy poslechnout - kam se hrabe jakákoliv estráda)

Antonin Blaha ( 16. května 2018 06:07 )

 Nechapu o co tem kriklounum v dnesni dobe jde,kdyz se mi nelibi zrizeni kde ziji tak se proste odstehuji tam kde se mi libi ,maji plnou hubu kecu o odchodu a skutek utek,je to stejne jako u nas tzv.pseudoumelci,problem je ze vetsina z nich by za hranicema posla hlady😂😂😂

santikxauz ( 15. května 2018 17:37 )

Aspoň na dva roky,už škodil až moc a nejlépe do věznice Černý delfín.

Zobrazit celou diskusi