Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Četník (†44) položil život za rukojmí: Na smrtelné posteli ho odmítli oddat!

Autor: Martin Valeš - 
28. března 2018
08:52

Francie opěvuje hrdinu pátečního teroristického dramatu, četník Arnaud Beltrame (†44) podlehl vrahovým ranám poté, co se vyměnil za rukojmí. K umírajícímu podplukovníkovi přispěchala jeho milovaná i kněz, ale sňatek na poslední chvíli nebyl možný.

Dal jsem mu poslední pomazání, oddat jsem je ale nemohl, neboť byl v bezvědomí,“ napsal otec Jean-Baptiste na web carcassonneské diecéze. Právě on Arnauda a Marielle připravoval na sňatek, chystaný na 9. června.

Podle faráře se Arnaud na víru obrátil sám před deseti lety. A pomohla mu najít životní lásku: „Po pouti do Sainte-Anne-d‘Auray roku 2015, kde požádal Pannu Marii, aby potkal ženu svého života, se dal dohromady s Marielle.

Svoji už byli od srpna 2016, ale jen úředně – přáli si také pořádnou církevní svatbu. Už to nestihnou, ani si pořídit děti.

Džihád v supermarketu

Terorista v pátek unesl auto, zabil spolujezdce (†61), poté z auta střílel do četníků na ulici a nakonec vtrhl do supermarketu. Tam zabil zákazníka (†65) a řezníka (†50), načež vzal několik rukojmích a požadoval propuštění Salaha Abdeslama (28), pachatele teroristických útoků v Paříži (2015).

Podplukovník Beltrame se vyměnil za rukojmí, terorista ho ale bodl nožem a čtyřikrát střelil. Vraha pak zabila četnická zásahovka, jejich hrdinný kolega však v noci na sobotu podlehl. Podle úřadů je pachatelem Francouz narozený v Maroku Radouane Lakdim (†25), jenž přes internet podlehl radikálnímu islámu.

 


openha ( 28. března 2018 11:38 )

Četníkův život má na svědomí Merkelová a její francouzský vlez dopr... delista Macron. Jeho krev (a mnoha jiných) lpí na jejich rukou. Pryč z EU,nebo kompletně vyměnit její vedení !!! Četník položil život za špatnou politiku BRUSELU !!!

agfor ( 28. března 2018 11:20 )

Četníkův život má na svědomí Merkelová a její francozský vlez dopr delista Macron. Jeho krev (a mnoha jiných) lpí na jejich rukou. Pryč z EU.

bre-burda ( 28. března 2018 11:17 )

Holka chtěla dědit a on raději upadl do bezvědomí? Tak to jí teda nevyšlo.

Deneček ( 28. března 2018 09:54 )

Četník položil život za špatnou politiku Bruselu.

Zobrazit celou diskusi