Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Freska jako ze Sixtinské kaple, vlastní kino i divadlo: Saúdský princ koupil nejdražší sídlo světa! Zámek po Ludvíku XIV. pořídil za 6,5 miliardy

Autor: rc - 
17. prosince 2017
14:11

Domácí divadlo, vinný sklep, obrovské akvárium a freska jako ze Sixtinské kaple! To všechno naleznete v zámku, který kdysi dávno vlastnil samotný francouzský král Ludvík XIV. V současné době však toto honosné sídlo patří jinému monarchovi, a to princi Muhammedu bin Salmánovi, dědici trůnu Saúdské Arábie, který zámeček koupil za neuvěřitelných 6,5 miliardy.

Magazín Fotune a posléze i Town&Country označil zámeček Ludvíka XIV. za nejdražší dům světa. Před dvěma lety se totiž toto luxusní sídlo prodalo za neuvěřitelných 300 milionů dolarů (v přepočtu 6,5 miliard). Kdo však tehdy zámek, k němuž náleží 57 akrů půdy koupil, bylo záhadou, tedy až doteď. Podle serveru DailyMail se ukázalo, že majitelem sídla je saúdskoarabský princ, dědic trůnu, princ Muhammad bin Salmán.

Sídlo, jenž nechal postavit francouzský monarcha Ludvík XIV., známý jako Král slunce (podle něho dostalo i název), pochází ze 17. století a v roce 2011 prošlo rekonstrukcí. Vlastník má k dispozici vinný sklep, domácí divadlo i kino, obrovské akvárium, honosný sál a kurt na squash. Navíc se pyšní obrovskou stropní freskou připomínající tu, jež zdobí proslulou Sixtinskou kapli. Předtím, než zámeček koupil saúdskoarabský monarcha, navštívila ho Kim Kardashian, která tam zamýšlela uspořádat svou velkolepou svatbu s Kanye Westem.

Salmánovo jméno jakožto kupce nemovitosi bylo zveřejněno v době, kdy v Saúdské Arábii docházelo k zatýkání saúdskoarabských elit kvůli korupci. „Pokusil se vybudovat si obrázek sebe samotného, s velkým úspěchem, že je jiný, že je reformátor, přinejmenším sociální reformátor, že není zkorumpovaný,“ uvedl pro NewYork Times Bruce O. Riedel, bývalý analytik C.I.A. „A toto je vážná rána pro ten obraz,“ dodal.

Saúdský princ miluje luxus. Dokazují to už jeho předešlé investice za miliony dolarů. Za 450 milionů dolarů (v přepočtu 9, 8 miliard) koupil obraz od Leonarda Da Vinci a je vlastníkem luxusní yachty Pegasus VIII, kterou pořídil za 400 milionů dolarů (8,7 miliardy).

VIDEO: Saúdský princ zahynul při nehodě vrtulníku.

majojo ( 17. prosince 2017 21:09 )

No to víš, kupují si je, aby ten křesťabský hnus mohli vybydlet a zbourat. Stejně jako když si muslimskej šejk koupí obraz Ježíše Krista od Leonarda. Nebo že ho chce přestavět na mešitu? Schválně, že už má někdo v hledáčku zámek v Lednici?

majojo ( 17. prosince 2017 21:05 )

Hezká stodůlka a vyčerpávající informace - jen tam chybí, jak se zámek jmenuje a kde se asi nachází. Snad aby ho tam nepřišel navštívit nějaký křesťanský fanatik s bombičkou?

kaluze ( 17. prosince 2017 19:15 )

tak to je neco muslimová kupují krestanská sídla ze jim to nevadí vzdyt jsou vsude malby s krestanskyma motyvama a vúbec je to zajímavé jak jim státy vsechno dovolí no jo kdyz vládnou v dnesní dobe jen ty prachy .Proc se ale musí tohle smetí tak cpát do evropy ,proc si nepostaví zámek tam u nic ...ach jo hruza

newworldorder ( 17. prosince 2017 15:15 )

Do hrobu si sidlo nevezme.

dilema05 ( 17. prosince 2017 14:20 )

Nepatri to k tematu,ale snad si to redakce tady precte,dejte prosim uz ten hnusny nehet z te prvni stranky pryc..prejde me pokazde chut na moji dobrou kavu FUJ TAJBL

Zobrazit celou diskusi