Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vlak ve Francii smetl školní autobus. Na přejezdu umíraly děti

Francie: Vlak na přejezdu smetl školní autobus.
Francie: Vlak na přejezdu smetl školní autobus.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, bru - 
14. prosince 2017
18:21

Čtyři děti zemřely dnes odpoledne ve školním autobusu, do něhož na jihu Francie narazil vlak. Dalších sedm osob utrpělo vážná zranění a 12 lehká, uvedlo francouzské ministerstvo vnitra. Někteří z těžce zraněných jsou v kritickém stavu.

Pouze tři lehce zranění jsou z vlaku, zbytek je z autobusu, upřesnila televize BFM. Podle původních informací v autobusu jeli školáci ve věku od 13 do 17 let. Zřejmě v něm byly ale i mladší děti. Přivolané sanitky a záchranné vrtulníky odvezly zraněné do nemocnic v Perpignanu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron na Twitteru napsal, že je myšlenkami s oběťmi strašné nehody a jejich rodinami. Na místo míří premiér Édouard Philippe spolu s ministry školství a dopravy.

Vlak narazil do zadní části autobusu na železničním přejezdu u obce Millas. Vozidlo podle některých spekulací na trati z neznámých příčin zastavilo.

Náraz byl velmi prudký a zdálo se, že vlak vykolejí a spadne na bok,“ řekla webu listu L'Indépendant očitá svědkyně, která cestovala ve vlaku.

Podle ní zasahovaly na místě i vrtulníky, aby přemístily těžce zraněné. Těm s lehčími zraněními se na místě věnovaly posádky sanitek. Cestující z vlaku evakuovalo četnictvo.

prycsnima ( 15. prosince 2017 00:51 )

 Řídil SLIMÁK !!!!

altamira ( 14. prosince 2017 21:26 )

"Vozidlo podle některých spekulací na trati z neznámých příčin zastavilo"... Pokud to nebude jen spekulace, ale pravda, nejdříve bych se podívala na to, kdo autobus řídil. Zajímavé, že na přejezdu zastavil až zadní částí, řidič zůstal v pohodě a děti vzadu to odnesly...

Zobrazit celou diskusi