Obrovské tragédii zabránila hlavně pohotová reakce strojvedoucího vlaku. „Dokázal včas zareagovat, proto nebyl ohrožený provoz ani cestující,“ uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

„Řidič prorazil druhou závoru a dostal se mimo přejezd. V autobuse cestovalo osm lidí. Sedm dětí a jeden dospělý,“ upřesnila mluvčí vyškovských policistů Alice Musilová. „Vyšetřovatelům řekl, že prý signalizaci přehlédl,“ dodala. Dechová zkouška ukázala, že řídil střízlivý. Děti po zastavení autobusu vystoupily a do školy šly pěšky.

Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení a poškození provozu obecně prospěšného zařízení. „Škoda na závorách je asi pětadvacet tisíc korun,“ doplnila Musilová s tím, že policie hledá svědky události.

Místem nyní jezdí vlaky kvůli přeražené závoře pomalu. „Železniční přejezd je funkční. Až do spravení závor mají ale vlaky v místě omezenou rychlost,“ dodala policistka.

Nosálovský přejezd byl dříve problematický. „Čas od času se tam něco stalo. Teď už dlouhé roky ale nic,“ řekla Blesku policistka Alice Musilová.

VIDEO: Šílený řidič vjel na přejezd na červenou.

Fotogalerie
8 fotografií