Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vážná nehoda autobusu plného dětí ve Vlkavě: Vůz je na boku, na místě je několik zraněných

Autor: dce, mal, jad, ČTK - 
2. května 2017
09:40

K vážné nehodě autobusu došlo v úterý dopoledne na Mladoboleslavsku. Vůz skončil na boku, na místě je několik lehce zraněných. Podle našich informací autobus převážel děti ve věku kolem 12 let. Na místo vyrazil záchranářský vrtulník i několik sanitek.

K nehodě došlo kolem deváté ráno v obci Vlkava. Autobus s jednačtyřiceti sedmáky a čtyřmi dospělými z liberecké základní školy mířil na výlet do Kutné Hory. Po cestě se zde převrátil na bok. "Na místo vyrazilo pětp ozemních jednotek a také vrtulník. Šest dětí utrpělo lehčí poranění - většinou šlo o zhmožděniny, odřeniny a řezné ranky. Sanitky je převezly do nemocnic v Kolíně a Mladé Boleslavi," řekla Blesku mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Středně těžké zranění hlavy utrpěla jedna dospělá žena, tu vrtulník transportoval do nemocnice v Praze. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují mladoboleslavští policisté. Komplikace na silnici 1/38 se očekávají až do odpoledních hodin.

Effenbergerová uvedla, že lékař je stále na místě a postupně prohlíží všechny děti, další zranění ale neočekává. Mluvčí hasičů Petr Svoboda řekl, že na místo míří posttraumatický tým. Děti, které nejsou zraněné, by měly být převezeny do tělocvičny v Újezdu.

moiaza ( 2. května 2017 11:08 )

Proč není povolená diskuze k Nepočesanému? Protože máme Havlodemokracii. Ta spočívá v tom, že můžeme říkat svobodně co chceme. Ale pouze se svolením médii. Média rozhodují, co můžeme říci a co ne. No a pak záleží, kolik si kdo zaplatí. Někdo platí aby se zviditelnil, (Slováčkovi) a někdo aby se o něm nepsalo. V kapitalismu se dá koupit všechno.

6010 ( 2. května 2017 10:48 )

Proč není pod článkem o Nečesaném povolena diskuze? To i toto se dá jeho tatíčkem zaplatit? Neskutečné, co se tu děje a co dokáží peníze.O tom jeho tahu s tou knížkou, kdo to vymyslel? Ti jsou ale chytří.Proto je Pelikán na straně Nečesaného.Neskutečné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání