Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Srážka sanitky a osobáku v Jablonci: Pacientku museli vyprošťovat hasiči

Autor: ČTK - 
8. března 2017
16:01

Při srážce osobního auta se sanitkou soukromé zdravotní služby byli dnes dopoledne v Jablonci nad Nisou zraněni tři lidé. Sanitka skončila na boku, zraněnou pacientku a záchranáře museli z vozu vyprostit hasiči. Oba byli převezeni na traumatologii do Liberce, lehce zraněného řidiče osobního vozu převezla záchranná služba do nemocnice v Jablonci.

Nehoda se stala nedaleko jablonecké nemocnice po 10:00 v ulici 28. října, frekventovanou komunikaci zcela zablokovala. "Soukromá sanitka převážela pacientku z vyšetření, když do ní osobní vůz narazil," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

"V době příjezdu hasičů se sanitní vůz nacházel převrácený na boku a uvnitř zadního prostoru zůstaly uvězněny dvě osoby. Pomocí hydraulického rozpínáku hasiči vypáčili zadní dveře a pomohli zraněným ven," popsala nehodu mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Třetím zraněným byl řidič osobního automobilu. Po nehodě podle Georgieva záchranáři vyšetřili i řidiče sanitky, ten ale zůstal na místě.

Při vyprošťování zraněného u nehody jde o vteřiny, a tak hasiči podobné zákroky nacvičují. Podívejte se na videu níže, jak takový nácvik vypadá a jak rychle umí hasiči zraněného z vraku automobilu dostat. 

Video Průběh vyprošťovacích prací během dopravní nehody - Daniel Vitouš
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání