Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Učitel zneužíval nezletilou dívku. Tvrdí, že se milují

Autor: mav, TV JOJ - 
1. prosince 2017
20:00

Čtyřiačtyřicetiletý učitel z Prievidze, který měl podle obžaloby sexuálně zneužívat svou žákyni, si ve vězení odsedí pět let. Teprve 13letá dívka s ním dokonce otěhotněla. Podle slov učitele jejich vztah dodnes trvá a dívka ho navštěvuje i ve vězení.

Bývalému učiteli hrozilo 12 let za mřížemi. Krajský soud mu ale trest výrazně snížil. „Obžalovaný se odsuzuje na úhrnný trest odnětí svobody pěti let nepodmíněně,“ uvedl předseda senátu Krajského soudu v Trenčíně.

Do problémů se dostal poté, co se sblížil se svou tehdy pouze 13letou žačkou. „Obžalovaný zneužil své postavení učitele a nezralost, důvěřivost a naivitu poškozené, se kterou navázal milenecký vztah. Je prokázáno, že minimálně od března 2015 do března 2016 s ní pravidelně a opakovaně vykonával pohlavní styk, orální styk a jiné sexuální praktiky,“ uvedl Roman Tarabus z Krajského soudu v Trenčíně.

Nezletilá dívka s ním dokonce otěhotněla. Učitel se podle obžaloby postaral o to, aby potratila. „Prostřednictvím internetu si zajistil pilulky na chemické přerušení těhotenství, o kterých věděl, že jsou nebezpečné a bez řádného lékařského dohledu mohou vést až k úmrtí osoby, která je užívá,“ tvrdí Tarabus. Obžalovaný od začátku tvrdí, že dívku miluje a nehodlá ji opustit. „On není násilný typ, vše bylo dobrovolné, pak se tam vyvinul cit a zároveň všechny ty skutky,“ řekl Lacko.  

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi