Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šok v letadle nízkonákladového letu: Okénko šlo vyndat z rámu!

Autor: dce - 
25. listopadu 2017
16:13

Pořádný šok si prožil cestující nízkonákladové letecké společnosti v Chile. Uprostřed letu si všiml, že rám okénka zcela nedoléhá ke stěně. Když za něj vzal jedním prstem, zjistil, že jde prakticky celé bez větší námahy vyndat. Podle odborníků se není třeba strachovat.

Video se před několika dny objevilo na Redditu. Muž v letadle ukazuje, jak snadné je odklopit okénko u jeho sedadla od stěny. Ačkoliv ho celá věc zprvu vyděsila, nakonec mu to přišlo spíše směšné. Navíc společnost sám omlouval tím, že jde o nízkonákladovku.

Podle odborníka na leteckou dopravu není nutné se strachovat. "Vnitřní okno slouží k ochraně hlavního skla před poškrábáním a snižuje vnitřní hluk a funguje i jako tepelná izolace. Vnější okno je připevněno k trupu a uzavřeno těsněním tak, aby vnitřek letadla mohl být natlakovaný, takže tento volný rám není žádné bezpečnostní riziko. Jen to vypadá nehezky," vysvětlil.

majojo ( 25. listopadu 2017 23:19 )

Mezi námi, vás by napadlo páčit za letu okénko letadla, abych se přesvědčil, jestli drží pevně.? To snad ani redaktory Blesku ne.

Zobrazit celou diskusi