Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Nebezpečný psychopat.“ Otec vraha z Las Vegas byl jedním z nejhledanějších zločinců USA

Autor: zzu - 
3. října 2017
05:16

Stephen Paddock (†64) zastřelil během masakru v Las Vegas nejméně 59 lidí a 527 jich zranil. V minulosti se přitom žádných trestných činů nedopustil, měl čistý rejstřík. To se ovšem nedá říct o jeho otci – Benjaminu Paddockovi. Ten byl dlouhá léta na seznamu 10 nejhledanějších zločinců Spojených států. Byl to nebezpečný bankovní lupič, který utekl z vězení a celých 10 let se skrýval před spravedlností.  Informaci přinesl britský web Daily Mail.

Policisté chytili poprvé Benjamina Paddocka v roce 1960 právě v Las Vegas. Později se mu ale podařilo uprchnout z vězení a 10 let žil na útěku. Popsali ho jako nebezpečného ozbrojeného psychopata se sebevražednými sklony.

Jeho syn, Stephen Paddock, který má na svědomí minimálně 59 lidí po nedělním masakru, žil v době otcova zatčení v Arizoně a bylo mu sedm let. Paddockova matka se jeho i další tři sourozence snažila před zdrcující zprávou, že jejich otec žil dvojí život jako bankovní lupič, ochránit.

Otce zatýkali, on plaval se sousedem

Když FBI vtrhla do rodinného domu na prohlídku, poslala matka malého Stephena plavat. „Snažíme se udržet Steva od toho, aby se dozvěděl, že jeho otec je bankovní lupič,“ sdělil soused rodiny deníku Daily Citizen 29. července 1960. „Sotva znám rodinu, ale Steve je milý chlapec. Je to strašná věc,“ dodal tenkrát muž.

Benjaminovi přátelé a sousedé byli značně zaskočeni zprávou o tom, že se „živí“ jako bankovní lupič. Všichni měli za to, že je prodejce. Jeden čas byl dokonce „zvláštním náměstkem“ u místního policejního oddělení.

Benjamin Paddock byl v té době zodpovědný za nejméně čtyři ozbrojené bankovní loupeže v asi dvouletém rozpětí. Stalo se to v oblasti Phoenixu a měl si přijít celkem na 30 tisíc dolarů.

Zákon si pro něho ale v červenci 1960 přeci jen přišel. A bylo to jako z detektivky. Policisté Benjamina obklíčili, on ale skočil do auta a pokusil se jim ujet. Jeden z agentů vystřelil, což zasáhlo přední okno, a Benjamina zastavil. V autě potom policisté našli peníze i zbraně.

Utekl spravedlnosti

Soud mu později vyměřil dvacetiletý trest. Ten si ale neodseděl. V roce 1968 z vězení La Tuna v Texasu utekl. Dostal se tak na první místo deseti nejhledanějších zločinců. Ze seznamu byl odvolán v roce 1977.

Po útěku pobýval v Oregonu, kde se stal „králem hry bingo“. Policie si pro něj přišla přímo na jeden turnaj. V roce 1978 se tak znovu dostal do vězení, ovšem pouze na rok, pak byl na podmínku propuštěn.

Z vězení se dostal v roce 1979 a jeho poslední známá adresa je ve Springfieldu, kde se živil jako podvodný pastor. Nikdo neví, jestli je naživu, ale pokud ano, bylo by mu úctyhodných 90 let.

Střílel v davu 22 tisíc lidí

Střelba jeho syna si vyžádala 59 mrtvých a přes 500 zraněných. Jde o nejhorší masakr spáchaný střelnou zbraní v novodobých dějinách USA. Útočníka, čtyřiašedesátiletého Stephena Paddocka, policie považuje za jediného pachatele. Ke krveprolití se sice přihlásil Islámský stát, ale američtí experti o jeho odpovědnosti pochybují. Pachatel se zastřelil ještě před příchodem policistů a jeho motiv je nejasný.

Místní šerif Joseph Lombardo uvedl, že muž střílel do davu, ve kterém bylo více než 22 tisíc lidí. Účastníci festivalu Route 91 Country Music Harvest si zpočátku neuvědomovali, co se děje, a vystoupení zpěváka Jasona Aldeana i po zahájení střelby chvíli pokračovalo. Lidí se ale brzy zmocnila panika.

Dosud není známo, co střelce vedlo ke spáchání masakru, při němž během několika minut vypálil stovky výstřelů z hotelového pokoje. Policie v tomto pokoji ve 32. podlaží hotelu Mandalay Bay našla více než deset střelných zbraní.

Podle nevadské policie měl Paddock kromě několika dopravních přestupků čistý trestní rejstřík. Žil v posledních letech ve městě Mesquite ve státě Nevada, které má asi 14 000 obyvatel. Bydlel v patrovém domku, který v roce 2015 koupil v seniorské čtvrti známé jako Sun City Mesquite.

draco17 ( 3. října 2017 08:43 )

Jo měl 42 zbraní,na novinkách střílel z brokovnice ze dvou oken,vzdálenost byla 500 metrů,měl je na stojanech atd......samý sračky!!myslím že toto je typická false flag,pokud je známo z nezávislých serverů tak měl protipěchotní kulomet M249 a jiné zbraně národní gardy, ne brokovnice,nebyl v armádě,najednou z něj udělali bojovníka ISIL atd. Použití protipěchotního amerického kulometu proti civilistům ze vzdáleného hotelu dává logiku, protože obyčejný samopal (přesněji útočná puška) ráže 5.56 by na takovou vzdálenost nezabil 58 lidí a nezranil dalších 518, jak uvádějí média.Na takovou vzdálenost se samopalem v automatickém režimu by střelec nikdy nemohl napáchat takové škody.Takže, nebyl náhodou Stephen Paddock jenom obětí zpravodajské hry CIA?

Zobrazit celou diskusi