Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelec v Las Vegas začal pálit v dvoupatrovém autobuse. Zabil jednoho člověka

Autor: ČTK - 
26. března 2017
08:09

Střelec v Las Vegas dnes zabil jednoho člověka a dalšího zranil, poté se zabarikádoval v autobuse. Kvůli incidentu byla na několik hodin uzavřena jinak rušná turistická třída v centru města. Útočník se nakonec policii vzdal, napsala agentura AP. Motiv činu není známý, terorismus ale policie vyloučila.

Střelba se odehrála ve dvoupatrovém autobuse veřejné dopravy kolem 11:00 místního času u hotelu Cosmopolitan na takzvaném Stripu, což je část ulice Las Vegas Boulevard s řadou luxusních hotelů a kasin.

Zdravotnické zdroje informovaly, že do nemocnice byly převezeny dvě osoby. Jedna zemřela a druhá utrpěla lehká zranění.

Útočník se následně v autobuse zabarikádoval. Policie místo obklíčila, přijely obrněné vozy a byli přivoláni profesionální vyjednavači.

Krátce před 15:30 místního času policie oznámila, že se střelec vzdal. Policisté nemuseli použít zbraně.

Policie vyjádřila přesvědčení, že ozbrojený muž v autobuse je jediným podezřelým. Vyloučila také, že by se jednalo o terorismus, i to, že by střelba souvisela s předchozí ozbrojenou loupeží, která uzavřela část hotelu Bellagio s kasinem.

Jen pár dnů před tím došlo k útoku v Londýně. Zde ale šlo o teroristický útok:

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

Video  Žena skočila do Temže a přežila útok teroristy. Podívejte se na klíčový okamžik  - Reuters, Matěj Šrám, David Vaníček
Video se připravuje ...


sores ( 26. března 2017 12:15 )

Televize i PC jsou černá kronika!!! Jen ať černí útočí na bílou rasu, snad prozří a otevřou se jim konečně oči. Jen bílá rasa je na vině co si černí dovolují, nemají v Evropě co dělat, ať je vyženou do džungle kam patří, ale oni jim ještě dávají dávky,chcípnou je nechat, jinak zaberou bílým celou Evropu pro sebe.

bre-burda ( 26. března 2017 12:10 )

To se ve světě neděje nic jiného, než takovéhle masakry? Proč o tom informujete? To přesně ti gauneři chtějí a vy, pisálkové, jim poskytujete publicitu. Máte stejnou krev na rukách jako oni!!

Zobrazit celou diskusi