Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ani v růžovém neoslnila. Melania Trumpová sklidila kritiku za řeč před ženami lídrů

Autor: Darina Jíchová - 
22. září 2017
20:52

Melania Trumpová zahájila slavnostní oběd chotí světových lídrů, kteří se sešli na Valném shromáždění OSN. Její proslov měl dva hlavní body, jako první mluvila o kyberšikaně, poté ochraně dětí. Při svém nástupu do Bílého domu Trumpová řekla, že jejím hlavním záměrem je bojovat proti kyberšikaně, která se za poslední roky značně rozšířila. Nepředstavila ale zatím žádný plán, jak by chtěla svých cílů dosáhnout. 

„Co to má na sobě? Kdo ji do něčeho takového oblékl? Vypadá jako obří růžový maršmeloun,“ ptají se lidé na sociálních sítích. Podivná volba oděvu odváděla pozornost od jejího projevu. „Mluvila o tom, že by děti neměly hladovět, a na sobě při tom měla šaty za 65 tisíc korun,“ ani tento fakt neunikl mnohým uživatelům Twitteru. Byli však i tací, kteří přehlédli, co měla Trumpová na sobě, a zaměřili se na to, co říkala.

„Musíme sledovat, co je dnes a denně zveřejňováno na internetu a jak obsah těchto sdělení ovlivňuje naše děti. Kyberšikana se šíří skrze sociální média. Musíme jít dětem příkladem, musíme je vést k laskavosti, čestnosti a toleranci. Musíme je naučit, jak být vlídnými a spravedlivými vůdci. Ukázat jim, že komunikace a empatie je základem všeho,“ prohlásila Trumpová.

Kritiky rozhodně nenadchla, mezi přítomnými vzbudila dost rozpačité reakce, zvláště když se vezme v úvahu, jak se na internetu chová její manžel.  Jakým vzorem je on pro budoucí generace? Prezident nedávno na svém Twitteru zveřejnil gif, kterém golfovým míčkem sráží svou oponentku z voleb Hillary Clintonová.

Ostrý útok na Melanii: Největšího tyrana má doma

Uživatelé sociálních sítí přispěchali s rychlou radou, jak může Trumpová začít řešit kyberšikanu a zároveň jít příkladem všem dětem. Jeden z nich, Tony Posnanski, jí doporučil, aby muži zabavila telefon a rozbila ho, zbaví se tak jednoho šikanátora.

„Zajímalo by mě, jestli si Melanie Trumpová uvědomuje ironii své kampaně proti kyberšikaně, když největšího online tyrana má doma,“ objevilo se mezi reakcemi na její proslov. Dalším se nelíbilo, že zcela opomněla ženskou otázku a imigrantskou krizi, zvláště v souvislosti s tím, že ona sama je žena a zároveň imigrantka.

Závěr svého projevu věnovala dětem a jejich ochraně. „Musíme pamatovat na to, že nevinné děti často trpí nejvíce. Jsou prvními oběťmi jakéhokoliv problému, se kterým se potýká jejich země: válka, hladomor, pašování lidí, nemoci, chudoba, drogová závislost nebo negramotnost. Společně se musíme zasadit o to, abychom jim zajistili bezpečí, poskytli jim místo, kam se mohou uchýlit,“ dodala na závěr. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi