Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V troskách školy zůstalo 19 mrtvých dětí a šest dospělých. Pátrání v Mexiku končí

Autor: ČTK, mah - 
21. září 2017
22:50

Mexičtí záchranáři ukončili pátrání po dětech ve zřícené škole na jihu metropole. Z trosek zachránili 11 živých dětí, pod sutí ale zahynulo 19 žáků a šest dospělých. V troskách ale stále může být jeden živý zaměstnanec. Podle agentury AP o situaci informoval náměstek ministra pro námořnictvo.

Po úterním zemětřesení, při němž zemřelo nejméně 245 lidí, se ve čtvrtek záchranné týmy snaží vypátrat osoby, které jejich blízcí pohřešují. Mexická média ráno informovala, že ve zřícené budově školy je stále jedno až pět dětí. Hovořilo se o dívce, s níž záchranáři mluvili a dlouho se k ní nemohli dostat. Na místě pracovalo na odstraňování trosek až 500 lidí.

„Dokončili jsme ve spolupráci s představiteli školy evidenci a jsme si jisti, že všechny děti buď bohužel zemřely, jsou v nemocnicích nebo bezpečně ve svých domovech,“ řekl médiím náměstek ministra pro námořnictvo Ángel Sarmiento. Podle něho mají sice záchranáři náznaky, že by v troskách stále mohl být živý člověk, může jít však jedině o pohřešovaného zaměstnance.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi