Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie potvrzena: Pohřešovaný Julian (†7) zemřel při teroristickém útoku v Barceloně

Autor: jer - 
20. srpna 2017
17:10

Malý chlapec (†7) byl s matkou na návštěvě ve Španělsku, s rodinou se už ale nikdy nesetká. Stal se jednou ze 14 obětí zabitých při čtvrtečním teroristickém útoku v Barceloně. Chlapec byl původně pohřešován.

Julian Cadman, Australan narozený v Británii, byl se svojí matkou na promenádě Las Ramblas, když terorista začal najíždět do lidí. Jeho matka Jom byla vážně zraněna a byla převezena do nemocnice, kde ji lékaři uvedli do umělého spánku. Měla zlomené nohy.

Španělský úřad pro pohřešované osoby uvedl, že identifikace rodinou potvrdila, že 14. oběť teroristického útoku je právě Julian. Jeho otec Andrew Cadman (42) v sobotu letěl ze Sydney do Barcelony. Jeho 22hodinová zoufalá cesta vedla přímo do márnice.

Ve zprávě, kterou Úřad pro pohřešované osoby zveřejnil na sociálních sítích, rodina poděkovala lidem, kteří šířili zprávy o Julianově zmizení. „V takových momentech, tak nespravedlivých, těžkých a bolestivých, upřímnou soustrast příbuzným a přátelům Juliana. Odpočívej v pokoji,“ uvedl dále úřad ve zprávě.

Julianova babička Norma Canaveral (66) dříve uvedla, že rodina je „vyděšená k smrti“ a „sladký chlapeček“ se v chaosu oddělil od matky.

Vteřiny po útoku na barcelonské La Ramblas

Zdrcený Julianův otec v márnici údajně zůstal hodinu, než ho policejní eskorta převezla do nemocnice za jeho ženou. Podle hlášení svědků, kteří Jom na místě útoku pomáhali, Julianova matka navzdory těžkým zraněním volala: „kde je můj syn?“

Při čtvrtečním teroristickém útoku ve španělské Barceloně vraždil útočník dodávkou. Zabil nejméně 14 lidí a dalších asi 130 zranil. Minutu ticha za oběti řádění v pátek drželi mimo jiných i král Felipe VI. a španělský premiér Mariano Rajoy. Král Felipe VI. s královnou Letizií také v sobotu navštívili lidi zraněné při útoku. Podle španělských médií policie po útoku stále pátrá po dvaadvacetiletém Maročanovi Younesovi Abouyaaquoubovi, údajném řidiči smrtící dodávky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jessie ( 20. srpna 2017 17:52 )

to jsou věci ona ta malá mrtvolka byla tak dobře schovaná ,že ji museli tak dlouho hledat?

Monikay ( 20. srpna 2017 17:44 )

Možná je to ten chlapeček jak u něj seděl cizí pán než ho odvezli?

cotojeee ( 20. srpna 2017 17:34 )

Tak to vlastně je milý Blesku?http://tn.nova.cz/clanek/dobra-zprava-nasli-chlapce-ktery-beze-slov-zmizel-po-utoku-teroristu .html

Zobrazit celou diskusi